időjárás 1°C Elza 2023. december 1.
logo

Gyurcsány korábbi államtitkára szerint is hadban állunk Oroszországgal

Magyar Nemzet
2023.06.01. 16:18 2023.06.01. 16:50
Gyurcsány korábbi államtitkára szerint is hadban állunk Oroszországgal

Horn Gábor, aki korábban Karácsony Gergely főpolgármester főnöke volt, szintén hitet tett a háború mellett.

„A magyar kormány egyszerűen nem mond igazat, amikor azt mondja, hogy nincs – idézőjelben – hadban az oroszokkal, hiszen a NATO tagjaként, az Európai Unió tagjaként, két olyan szövetség részesei vagyunk, akik teljesen egyértelműen állást foglalnak ebben a kérdésben, és az ukrán elnyomott nép mellett szólnak” – nyilatkozta Horn Gábor, a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke az ATV híradójának.

 

Megjegyzendő, hogy Gyurcsány Ferenc kormányában Horn miniszterelnöki koordinációért felelős államtitkára, ezzel együtt pedig Karácsony Gergely főnöke volt, mivel a főpolgármester akkor a Gyurcsány-féle Miniszterelnöki Hivatal tanácsadójaként dolgozott.

 

Ismert: Karácsony Gergely egy televíziós interjúban arról beszélt, hogy hazánk háborúban áll Oroszországgal. A teljesen abszurd, valótlan kijelentés ráadásul nem csupán nyelvbotlás volt, hiszen a riporter pontosítására, miszerint szerencsére nem állunk háborúban Oroszországgal, Karácsony megerősítette előző állítását.

− A baloldal nemcsak nem akar véget vetni a háborúnak, hanem bele akar sodorni minket a háborúba. Erre a kockázatvállalásra minden magyar embernek emlékeznie kell − közölte Hollik István még a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. Mint mondta, Karácsony Gergely szavai, miszerint háborúban állunk Oroszországgal, egy háborúpárti deklaráció. Felhívta a figyelmet, hogy azért van szükség erre a baloldaltól, hogy világos legyen a külföldi finanszírozók számára, hogy a magyar baloldal úgy cselekszik, ahogy tőlük elvárják. A Fidesz kommunikációs igazgatója hangsúlyozta: azért indítják el a háborúellenes kampányukat, mert szerinte a háborúpárti álláspont hihetetlen kockázatokat rejt magában.

– Dermesztő, hogy a legmagasabb választott pozícióban lévő ellenzéki politikus ilyen felelőtlenül nyilatkozik, veszélybe sodorva ezzel az országot. A főpolgármester mondatai ugyanis alkalmasak arra, hogy hazánkat belesodorják a háborúba – fogalmazott korábban a Magyar Nemzet megkeresésére Nagy Ervin, a XXI. Század Intézet elemzője Karácsony Gergely kijelentésével kapcsolatban.

Borítókép: Horn Gábor (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.