Megújult templomot adott át Soltész Miklós Gagyvendégiben

Megújult templomot adott át Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Gagyvendégiben, ahol köszöntőjében a hitről és a küzdelem fontosságáról beszélt.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI2023. 06. 25. 18:24
SOLTÉSZ Miklós
Megújult templomot adott át Soltész Miklós Gagyvendégiben (Fotó: MTI/Vajda János) Fotó: Vajda János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az államtitkár azt mondta, örül annak, hogy a kicsi csereháti falu megújult templomában együtt, egységben ünnepelhetnek. Szerinte bár a világban jelen van a félelem és a gonoszság, a keresztényeknek, a magyaroknak ezekkel szemben félelem nélkül küzdeniük kell.

Soltész Miklós azt hangsúlyozta, az időseknek, a fiataloknak egyaránt feladata és felelőssége, hogy „hegytetőkön hirdessék” Isten tanítását, a magyarság tiszteletét, a közösség erejét.

Hangsúlyozta, biztos abban, hogy a mostanihoz hasonló beruházásoknak − melyek többnyire templomok, közösségi házak, iskolák, óvodák megújítását jelentik − vonzóbbá teszik ezeket a térségeket.

SOLTÉSZ Miklós
Fotó: MTI/Vajda János

Demeter Zoltán, a térség fideszes országgyűlési képviselője nagy áldásnak és örömnek nevezte a kistelepülések templomainak a megújítását, hiszen − mint mondta − a templomokban az ember nyugalomra és békességre talál és az ott hirdetett igéből erőt tud meríteni a mindennapokhoz.

Hozzátette, bízik abban, hogy az épület megújításával a templom padjai is megtelnek majd hívekkel.

Veress Zoltán plébános megköszönve a kormány anyagi támogatását, méltatta azt a kormányzati szemléletet is, hogy a legkisebb falu és legkisebb közösség iránt is elkötelezett segítőkészséget tanúsítanak.

Nagy Miklós, Gagyvendégi (független) polgármestere az MTI-nek elmondta, a település 1903-ban épült római katolikus templomának felújítására az egyházközség a kormánytól a Magyar falu program keretéből 15 millió forintos támogatást kapott.

SOLTÉSZ Miklós
Fotó: MTI/Vajda János

A polgármester azt is elmondta, a 216 lakost számláló településen idén nemcsak a templom megépülésének százhuszadik évfordulóját, hanem Gagyvendégi létrejöttének ezerkétszázadik évét is ünneplik.

Borítókép: Megújult templomot adott át Soltész Miklós Gagyvendégiben (Fotó: MTI/Vajda János)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.