Tovább növekedett a baloldal egyik kampánydalát jegyző politikai aktivista cége

Több tüntetés megszervezésében is főszerepet vállaltak és a Tanítanék Mozgalommal közösen petíciót is indítottak a státusztörvény bevezetése ellen.

Magyar Nemzet
2023. 06. 02. 17:39
MOLNÁR Áron
Budapest, 2022. november 26. Molnár Áron színész, aktivista, a noÁR mozgalom alapítója a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) által szervezett budapesti tüntetésen a Kossuth téren 2022. november 26-án. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán

Több tüntetés megszervezésében is főszerepet vállaltak és a Tanítanék Mozgalommal közösen petíciót is indítottak a státusztörvény bevezetése ellen.

Molnár Áron, művésznevén noÁr politikai aktivista cége 2021-ben 0, 2022-ben azonban már 1,5 millió forint nettó árbevételt ért el. Az éves beszámoló kiegészítő melléklete szerint 16,2 millió forint támogatást kaptak magánszemélyektől és vállalkozásoktól. Ez az összeg 2021-ben még csak 11,4 millió forint volt, tehát az adományokból befolyó összeg 42 százalékkal nőtt. 

A cég továbbra is csak egy főt foglalkoztat. A társaság osztalékot nem fizetett és a mindössze 43 ezer forint adózott eredményt az eredménytartalékba tették.

A közhasznúsági mellékletből mindemellett kiderül, hogy 2022-ben pénzbeli adománnyal támogatták a Humán Platformot és a PDSZ-t, amelyek szintén a diáktüntetések mögött álló szervezetek. A cég elsősorban a pedagógussztrájkok kapcsán fejtette ki aktivitását, amelyre matricákat is készítettek.

Több tüntetés megszervezésében is főszerepet vállaltak és a Tanítanék Mozgalommal közösen petíciót is indítottak a státusztörvény bevezetése ellen. A Tűzfalcsoport korábban azt is kiszúrta, hogy a noÁr ugyanazokkal az amerikai cégekkel dolgozik, amelyek finanszírozták a dollárbaloldal kampányát. Sőt, a noÁr adatkezelését ugyanaz az Action Network amerikai cég és a DatAdat végzi, amelyek a 2022-es országgyűlési választás során a baloldal kampányát segítették.

Borítókép: Molnár Áron színész, aktivista, a noÁr mozgalom alapítója a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) által szervezett budapesti tüntetésen a Kossuth téren 2022. november 26-án (Fotó:MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.