időjárás 12°C Jeromos 2023. szeptember 30.
logo

Tovább növekedett a baloldal egyik kampánydalát jegyző politikai aktivista cége

Magyar Nemzet
2023.06.02. 17:39 2023.06.02. 18:01
Tovább növekedett a baloldal egyik kampánydalát jegyző politikai aktivista cége

Több tüntetés megszervezésében is főszerepet vállaltak és a Tanítanék Mozgalommal közösen petíciót is indítottak a státusztörvény bevezetése ellen.

Molnár Áron, művésznevén noÁr politikai aktivista cége 2021-ben 0, 2022-ben azonban már 1,5 millió forint nettó árbevételt ért el. Az éves beszámoló kiegészítő melléklete szerint 16,2 millió forint támogatást kaptak magánszemélyektől és vállalkozásoktól. Ez az összeg 2021-ben még csak 11,4 millió forint volt, tehát az adományokból befolyó összeg 42 százalékkal nőtt. 

A cég továbbra is csak egy főt foglalkoztat. A társaság osztalékot nem fizetett és a mindössze 43 ezer forint adózott eredményt az eredménytartalékba tették.

A közhasznúsági mellékletből mindemellett kiderül, hogy 2022-ben pénzbeli adománnyal támogatták a Humán Platformot és a PDSZ-t, amelyek szintén a diáktüntetések mögött álló szervezetek. A cég elsősorban a pedagógussztrájkok kapcsán fejtette ki aktivitását, amelyre matricákat is készítettek.

Több tüntetés megszervezésében is főszerepet vállaltak és a Tanítanék Mozgalommal közösen petíciót is indítottak a státusztörvény bevezetése ellen. A Tűzfalcsoport korábban azt is kiszúrta, hogy a noÁr ugyanazokkal az amerikai cégekkel dolgozik, amelyek finanszírozták a dollárbaloldal kampányát. Sőt, a noÁr adatkezelését ugyanaz az Action Network amerikai cég és a DatAdat végzi, amelyek a 2022-es országgyűlési választás során a baloldal kampányát segítették.

Borítókép: Molnár Áron színész, aktivista, a noÁr mozgalom alapítója a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) által szervezett budapesti tüntetésen a Kossuth téren 2022. november 26-án (Fotó:MTI/Máthé Zoltán)

Így költött és keresett a baloldal

Karácsonyék titkolóznak a mesés, félmilliárdos adomány ügyében

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.