Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Kövér László: Ősszel szigoríthatják a kampányfinaszírozás szabályait

Az Országgyűlés elnöke szerint külső támogatást elfogadni hazaárulással azonos súlyú cselekedet.

Magyar Nemzet
2023. 07. 07. 12:08
20220607 Budapes Varga Mihály pénzügyminiszter (b) és Kövér László, az Országgyűlés elnöke a 2023. évi költségvetési törvényjavaslat átadásán Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Magyarország az ukrajnai háborún csak veszíthet, Európa pedig Oroszország nélkül nem tud versenyképes lenni, mert a piacokat és a relatíve olcsó nyersanyagokat elveszíti – fogalmazott Kövér László az InfoRádió Aréna című műsorában. Az Országgyűlés elnöke szerint az ukrajnai konfliktus lezárására a legjobb forgatókönyv egy tűzszüneti tárgyalás lenne, és utána megpróbálni egy új európai biztonsági architektúrát építeni, amely minden fél számára megfelelő biztonsági garanciákat ad.

– Bennünket – bocsánat, lehet hogy érzéketlenül hangzik, vagy úgy hangzik, mintha bizonyos erkölcsi szempontok egyáltalán nem játszanának szerepet a magyar kormány és Magyarország álláspontjában – de bennünket nem érdekel, ki nyer. Eleve, nem nyer ezen senki se

– húzta alá a kormánypárti politikus.

Az új pedagógus életpálya-modellről szólva a házelnök elmondta: sem jogi, sem racionális indok nem lehet arra, hogy az Európai Parlament rábírja Magyarországot a pedagógusok jogállásáról szóló törvény módosítására. Mint jelezte: később, a tapasztalatok alapján változhat a jogszabály. Arról is beszámolt, hogy a svéd NATO-csatlakozás ügyében az Országgyűlésnek nem kell a törökökre várnia, akkor dönt, amikor akar.

– A jövő áprilisi választmányi ülésen dönt jelöltjeiről az európai parlamenti és az önkormányzati választásra a Fidesz – jelentette ki a párt választmányi elnöke. A politikus azt mondta: az európai parlamenti képviselők listája várhatóan nem fog változni, mert ott kipróbált emberekre van szükség ahhoz, hogy képviseljék az érdekeket.

Kövér László megerősítette, hogy a listát Varga Judit volt igazságügyi miniszter fogja vezetni.

Jelezte, hogy az önkormányzati választásokra Fidesz főpolgármester-jelöltjét még nem választották ki, úgy fogalmazott, hogy a feladatra több alkalmas ember is van. Arra számít, hogy az ellenzéknek lesz közös főpolgármester-jelöltje, de abban nem biztos, hogy Karácsony Gergely lesz az.

– Még az őszi törvényhozási időszakban szigoríthatják a kampányfinanszírozási szabályokat, amelyek így már a jövő évi önkormányzati és európai parlamenti választásra is vonatkozhatnak majd

– erősítette meg az Országgyűlés elnöke.

Szerinte egyértelművé kell tenni, hogy aki politikai párt tagjaként, vezetőjeként vagy politikai közösségként a közhatalom megszerzéséért folytatott versenyben külső támogatást fogad el, az a hazaárulással azonos súlyú cselekedet, ami büntetendő. A házelnök arról is beszélt, hogy a jövő évi választások az őszi ülésszak munkáját nem befolyásolják, de az első félévét már igen, erről azonban részleteket még nem tudni.

Borítókép: Kövér László (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.