Egy volt elítélt szerint nem sok jóra számíthat T. Róbert a fegyházban

Az elkövetett bűn és a jelleme sem vetít előre túl sok jót.

Magyar Nemzet
Forrás: Bors2023. 07. 27. 16:52
Az angyalföldi gyilkossággal gyanúsított T. Róbert letartóztatása a bíróságon Forrás: Metropol
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelenleg vizsgálati fogságban vár T. Róbert, az angyalföldi gyilkosság gyanúsítottja a tényleges ítéletére, ami akár hosszú fegyházéveket is jelenthet. Egy névtelenséget kérő volt elítélt a Borsnak azt mondta, hogy szerinte a 36 éves férfira az elkövetett bűn és a jelleme alapján is nehéz évek várnak, amennyiben fegyházba kerül. Hozzáfűzte, a vizsgálati fogság csak tanulóidőszak.

„Majd a letartóztatáskor keményedik a dolog. De az igazán durva időszak a fegyházban lesz majd” – részletezte, de szerinte egy évnél jön el a választóvonal. 

„A fegyház nem börtön és nem fogház, sokkal keményebb dolog. Egy év szerintem a választóvonal: egy év fegyház után már senki sem ugyanaz. Nem beszélve a bezártságról, a keretekről, az étkezésről és az időbeosztás kötöttségéről, na meg a kellemetlen rabtársakról. A börtön egyébként utóbbiak miatt nehéz igazán – ecsetelte a neve elhallgatását kérő férfi. Szerinte T. Róbert helyzete az elkövetett bűn miatt is nehezebb lesz, azért, mert tudni fogják, ki ő és mit követett el. 

Szavai szerint ugyanis a fegyházban nem szeretik a rabtársak azokat, akik gyermeket vagy nőt bántanak. „Ez a benti társadalomnak is a legalsó fokát jelenti” – magyarázta, majd kitért arra is, hogy a férfi jelleme sem enged túl sok jóra következtetni. 

„Ahogy olvastam, egy lágyabb jellemű, piperkőcebb férfiról beszélünk, aki még visszament egy ernyőért is, mert kint esett, a tárgyalásán pedig zokogott. Bent pedig az erő és a tekintély számít. Amiből, most úgy tűnik, neki nem sok van” – idézi a Bors a neve elhallgatását kérő egykori elítélt szavait. 

Borítókép: illusztráció (Fotó: Metropol)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.