Márki-Zay Péter pártjának bejegyzése jogerőssé vált + videó

Csekély egyéves késéssel a tervezetthez képest.

Magyar Nemzet
2023. 08. 05. 17:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jogerőre emelkedett a bukott miniszterelnök-jelölt, Márki-Zay Péter pártjának a bírósági bejegyzése – tudatta Hódmezővásárhely polgármestere. A baloldali politikus a Mindenki Magyarországa Néppártot a tervezetthez képest csak több mint egy évvel később tudta megalapítani, de továbbra is várja az alapító tagok érkezését, és az alakuló ülést is csak a jövő hónap közepén tarthatják meg. Márki-Zay Péter már a tavalyi kampányban arról beszélt, hogy néhány hónap múlva pártot alapít, de az is problémát okozott neki, hogy ezt milyen keretek között valósítsa meg. 

Mint emlékezetes, Márki-Zay Péter még a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje volt, amikor kijelentette, „hogyha a NATO úgy dönt, hogy akár fegyverekkel is támogatja Ukrajnát, akkor természetesen ezt mi is támogatni fogjuk”, illetve akár katonai támogatással is segítené az ukránoknak. Az már csak hab a tortán, hogy a tőle megszokott módon Márki-Zay később megpróbálta letagadni saját szavait. 

Nemrégiben azzal vetette magát észre, hogy azt állította: nem tudott a Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölti előválasztási kampányába érkezett 506 millió forintról.

Szerinte először kétszázmilliót mondott, de aztán látta, hogy „nagyon komoly kampányt” folytatott a főpolgármester, és csak ennek hatására taksálta Karácsony kampánypénzét ötszázmillióra. Később a hódmezővásárhelyi polgármester úgy emlékezett, hogy amikor ötszázmilliót mondott, az 2021 szeptembere körül lehetett, Karácsonyék pedig a következő fél évben összesen költöttek ennyi pénzt. 

Azt ő nem tudhatta szeptemberben, hogy fél évvel később a számlák elérik az ötszázmilliós összeget – magyarázkodott a hódmezővásárhelyi polgármester. 

Érdemes felidézni, hogy Márki-Zay 2021 októberében az ATV-ben azt mondta: Karácsony Gergely ötszázmillióért ért el nem sokkal jobb eredményt, mint ő, miközben ő csak húszmilliót költött a kampányára. Hozzátette, nincs oka megkérdőjelezni Karácsony tisztességét, de ő személy szerint csak a saját mozgalmának a kampányáért vállalja a felelősséget, és az MMM elszámolásával és kampányköltéseivel kapcsolatban minden rendben volt, amiről állítása szerint pénteken kapták meg a NAV-jelentést. Arról is beszélt, hogy ő is hibázott, ahogy mások is, ő tanult a hibáiból, de a hatpárti összefogás hibáiért nem vállalja a felelősséget.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.