Százak emlékeztek a Békéscsabán megölt sportemberre a szakadó esőben + fotók

Szabó Sándor előző este lett késelés áldozata egy hotelben.

Magyar Nemzet
Forrás: BEOL2023. 08. 16. 22:42
Családtagjai, barátai, ismerősei megrendülten búcsúztak Békéscsabán a hotelben megkéselt edzőre és sportolóra, Szabó Sándorra Forrás: BEOL/Für Henrik
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedden este késelés áldozata lett egy békéscsabai hotelben egy sokak által ismert edző, sportember. A feltételezett elkövető elmenekült a helyszínről, majd miután körözést adtak ki ellene, szerdán reggel feladta magát. A rendőrség őrizetbe vette, és emberöléssel gyanúsította meg.

Szerdán este több százan emlékeztek Békéscsabán az elhunyt sportolóra, Szabó Sándorra. A Kórház utcában található szálloda előtt gyűlt össze a tömeg a szakadó eső ellenére. Már jóval a meghirdetett nyolc órai kezdés előtt nagyon sokan jöttek össze, a közeli könyvtártól hömpölygött a tömeg a Kórház utca felé, ahol folyamatosan legalább 150-200 méteres sor alakult ki, de rengetegen érkeztek más irányokból is.

Fotó: BEOL/Für Henrik

Az emlékezők szinte kivétel nélkül fekete ruhában jelentek meg a gyertyagyújtáson, és méltósággal, néma csendben emlékeztek a kiváló sportemberre, biztonsági szakemberre, barátra, ismerősre, édesapára. Sok fiatal is volt a tömegben, a tizen- és huszonévesek egyaránt fejet hajtottak.

Az elhunyt kötődése révén rengetegen autóztak át Békésről is, hogy kifejezzék együttérzésüket. A legtöbben mécsesekkel érkeztek, de voltak, akik egy-egy szál virágot is hoztak magukkal.

Fotó: BEOL/Für Henrik

Közéleti és sportemberek egyaránt részt vettek a megemlékezésen. Jelen volt Szabó Sándor felesége is. Az emberek még negyed tízkor is sorban álltak, hogy meggyújthassák az emlékezés gyertyáit – írta a Békés Vármegyei Hírportál.

Fotó: BEOL/Für Henrik

Borítókép: Szabó Sándorra emlékeztek Békéscsabán (Fotó: BEOL/Für Henrik)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.