A biztonsági kamera mindent rögzített, többször is kiraboltak egy kiskorút a buszon

A banda két tagját letartóztatták, a harmadikat pedig bűnügyi felügyelet alá vonták.

Forrás: Ügyészség2023. 09. 14. 11:15
Forrás: Ügyészség YT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megalapozott gyanú szerint az elkövetők 2023. augusztus 7-én, délután az Örs vezér terére utaztak busszal, amelynek során észrevették a kiskorú sértettet, majd leültek mellé úgy, hogy közrefogták – olvasható az ügyészség honlapján.

A sértett a busz ajtajához ment, majd az egyik elkövető követte őt, közel hajolt hozzá, és azt mondta neki, hogy 

a társai le akarják őt ütni, és el akarják venni a cuccait, azonban ha ad neki 1000 forintot, akkor megvédi.

A sértett félelmében átadta a pénzt, amelyet követően a férfi újabb 1000 forintot kért, a fiú pedig ezt a pénzt is odaadta.  A fenyegető azonban továbbra is követte a sértettet a buszon, miközben még további 5000 forintot kért, a fiú azonban ezt már elutasította, amelyre a férfi azt válaszolta, hogy akkor viselje ennek a következményeit.

A sértett az Örs vezér terénél leszállt a buszról, a gyanúsítottak pedig követték, majd körbeállták. 

Ekkor az egyik férfi benyúlt a kiskorú zsebébe, kivette a fülhallgató tokját, cigarettáját és készpénzét, miközben az egyik társa a sértett másik zsebét próbálta meg átkutatni.

Néhány napon belül elfogták és csoportos rablás bűntettével meggyanúsították a három férfit, letartóztatásukat indítványozták, amit a bíróság első fokon elrendelt, másodfokon azonban egyiküket négy hónapra bűnügyi felügyelet alá helyezte. Két társa letartóztatását a kerületi ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró időközben meg is hosszabbította.

Borítókép: A rablás (Forrás: Youtube/Magyarország Ügyészsége)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.