Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Amerikai befolyás: bizonyossá vált, amit korábban csak sejtettünk

Tényfeltáró sorozat indul a Magyar Nemzetben, eddig nem publikált információkkal.

2023. 09. 27. 6:50
KARÁCSONY Gergely; MÁRKI-ZAY Péter
Budapest, 2021. október 8. Karácsony Gergely fõpolgármester (j) és Márki-Zay Péter, Hódmezõvásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapító elnöke sajtótájékoztatót tart az Országház elõtt 2021. október 8-án. Karácsony Gergely visszalép az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségért folytatott versenybõl. Az MSZP, a Párbeszéd és az LMP által indított politikus közölte: arra kéri támogatóit, hogy az elõválasztás második fordulójában Márki-Zay Péterre szavazzanak. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bő egy éve derült fény a nagy nyilvánosság előtt arra, hogy az Egyesült Államokból dollármilliókkal támogatták a 2022-es országgyűlési választásokra készülő hazai baloldalt. Miután Márki-Zay Péter, az ellenzék volt miniszterelnök-jelöltje elszólta magát a még tavaly nyáron is a mozgalmához guruló dollárokról, hatósági vizsgálatok indultak, a magyar titkosszolgálatok is akcióba léptek, hogy felderítsék, milyen úton-módon és kik finanszírozták mintegy négymilliárd forinttal a baloldalt.

 

Az eljárások ma is zajlanak, de közben számos fontos tény, adat került nyilvánosságra, a legrelevánsabbak a Nemzeti Információs Központ (NIK) jelentéseiben találhatók.

A következő napokban olyan információkat osztunk meg az olvasókkal, amelyeket eddig ebben a formában és összefüggésekbe ágyazva még nem publikáltak a sajtóban. 

Elsősorban a már említett NIK összefoglaló jelentéséből ragadtunk ki rendkívül fontos részleteket, amelyekből döbbenetes kép rajzolódik ki a magyar belpolitikai életre gyakorolt amerikai befolyásról.

– Miért éppen a Korányi Dávid által alapított Action for Democracy nevű amerikai szervezet szervezte meg a baloldal kampányára szánt milliárdok becsatornázását?

– Kik állnak Korányi mellett és mögött, hogyan épült fel évek alatt a globális baloldali hálózat magyar ága?

– Milyen szerepe van ebben Bajnai Gordon, volt miniszterelnöknek és bizalmasának, Ficsor Ádám egykori titokminiszternek?

– Hogyan épült fel a DatAdat nevű cégcsoport, amely a baloldal választási kampányában kulcsszerepet vállalt?

– Kik azok az amerikai szereplők, akik összekötötték Bajnaiékat a tengeren túli globalista támogatókkal?

– Mióta és milyen eszközökkel próbálják befolyásolni a hazai közéletet az amerikai külügyminisztérium és annak csatolt részei?

– És milyen szerepet játszott a történtekben a NATO európai erőinek egykori főparancsnoka, Wesley Clark?

 Többek között ezekre a kérdésekre is választ adunk a csütörtökön induló cikksorozatunkban.

Borítókép: Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester és Karácsony Gergely budapesti főpolgármester (Fotó: Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.