Drámai felvételek készültek a határon, így próbálnak átjutni a migránsok + videó

A határrendészeti adatok alapján fokozodó nyomás nehezedik a magyar határvédelemre.

Forrás: FB, Rendőrség2023. 09. 30. 10:06
null
202200727 magyar szerb hatar migransok havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Riasztó videót tett közzé közösségi oldalán a kormány. A határon készült kamerafelvételeken jól látható, ahogy migránsok létrákon próbálnak átmászni a határkerítésen, szerszámokkal megbontják a dróthálót, és átmennek a megrongált kerítésen.

Őket akarja Európába beengedni Brüsszel

– olvasható a bejegyzésben.

Egyre több hír érkezik az illegális bevándorlók agresszív viselkedéséről. Nem kell messzire menni a riasztó példákért: a Balkánon is egyre nagyobb a migránsok okozta zűrzavar.

Folyamatosak a szerb rendőrségi akciók a magyar–szerb határ déli oldalán. Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, egyre agresszívebbek, lőnek, és 

most már nemcsak a kerítés mellett húzódó erdő mélyén számolnak le egymással, hanem Szabadkán és más városok közelében is. 

Az egyik legdurvább véres leszámolás az volt, amikor az észak-bácskai város központjának közvetlen közelében, a Lidl parkolójában lőttek egymásra.

A skandináv országokban is terjed az erőszak, Svédországban már a hadsereget is bevonják a bevándorlóbandák, bűnbandák megfékezéséhez, ugyanis a rendőrség nem képes egyedül elvégezni az összes feladatot” mondta a svéd miniszterelnök.

Ahogyan lapunk is megírta, az elmúlt héten Olaszországban, Firenzében fényes nappal sétált egy migráns férfi teljesen meztelenül az utcán, majd összeverekedett egy helybelivel. Szintén Olaszországban készült egy másik felvétel is, amelyen az látszik, ahogyan migránsok miatt az olaszok nem tudnak nyugodtan utazni a vonaton.

A játszóterek sincsenek biztonságban. Az egyik felvételen egy migráns egy állat formájú gyermekjátékkal ízléstelenkedik fényes nappal, akkor, amikor kiskorúak is használhatnák a teret.

 

Küzdelem a határsértések ellen

A rendőrök pénteken összesen 752 határsértőt tartóztattak fel, és 437 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben olvasható a rendőrség oldalán.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor indiai, pakisztáni, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun vármegyében három főt, Csongrád-Csanád vármegyében pedig tizenhárom esetben összesen 434 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

A pénteki rendőrség összesítő alapján az alábbi esetekben intézkedtek a hatóságok:

  • Bács-Kiskun vármegyében a járőrök két esetben összesen 12 határsértőt tartóztattak fel Szank és Kelebia közigazgatási területén.
  • Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 19 esetben összesen 678 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom és Röszke közigazgatási területén.
  • Győr-Moson-Sopron vármegyében a járőrök három esetben összesen húsz határsértőt tartóztattak fel Hegyeshalom, Lébény és Jánossomorja közigazgatási területén.
  • A járőrök Komárom-Esztergom vármegyében, Ács közigazgatási területén, 23 határsértőt, Nógrád vármegyében, Drégelypalánk közigazgatási területén, két határsértőt, Veszprém vármegyében, Csehbánya közigazgatási területén pedig 17 határsértőt tartóztattak fel.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 16 embert fogtak el, embercsempészése miatt négy ember ellen indult büntetőeljárás.

  • A rendőrök Tornyiszentmiklóson, pénteken kilenc órakor ellenőriztek egy lengyel honosságú kisbuszt és román állampolgárságú vezetőjét. A járműben 16 illegális migráns utazott.
  • Ásotthalmon, pénteken hajnalban a járőrök ellenőriztek egy szlovák honosságú gépkocsit és szlovák állampolgárságú vezetőjét. A járműben 14 külföldi utazott, akik török állampolgárnak vallották magukat.
  • Jánossomorján a pénteken délelőtt egy osztrák honosságú személygépkocsit és annak moldovai állampolgárságú vezetőjét ellenőrizték. A járműben négy magát szír és nyolc magát török állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.
  • Ácsott, pénteken délután a járőrök egy cseh honosságú kisbuszt és annak ukrán állampolgárságú vezetőjét ellenőrizték. A sofőr menekülni próbált, de elfogták. A járműben 23 magát török állampolgárnak valló külföldi tartózkodott.

Az utasok egy esetben sem tudták igazolni személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Borítókép: Magyarszerb határ (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.