Háborúpárti nyugati politikusok érdekeit követi a magyar dollárbaloldal

Az amerikai baloldal érdeke, hogy Magyarország is belekeveredjen az orosz–ukrán háborúba, ehhez pedig helyi szövetségesek kellenek.

Forrás: Origo2023. 09. 18. 14:33
PRESSMAN, David
Budapest, 2023. július 15. David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete országa zászlajával a kezében a 28. Budapest Pride résztvevõi között a Városligetben 2023. július 15-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyarországra nehezedő, egyre nagyobb nemzetközi nyomásról kérdezte az Origó a Nézőpont Intézet elemzőjét, Rotyis Bálintot. A szakértő az interjúban emlékeztetett: az amerikai nagykövet, David Pressman politikai aktivistaként, illetve az ellenzéki politikai tábor megszervezőjeként tevékenykedik, és a jövő évi választások befolyásolása érdekében már most keresik a demokraták az új magyarországi kiszemeltjüket. A szakértő leszögezte: 

valójában a magyar nemzeti oldal ma a brüsszeli és washingtoni balliberális csoportokkal folytat küzdelmet.

Ők az igazi ellenfél, ezzel szemben a hazai baloldal csupán zsoldosokból áll, akik mára intellektuálisan teljesen kiüresedtek, pártjaik szinte csak papíron léteznek, és a politikai infrastruktúrájukat is külföldről, külföldi pénzekkel működtetik – mondta a lapnak.

 

A dollármédia, mint a külföldi hatalmak legfőbb befektetése

Akármennyire is igyekeznek titkolni, minden olyan médiumról, amely görcsösen függetlennek és objektívnek hirdeti magát, kiderült, hogy balliberális irányelvet követ. További jellemzőjük ezeknek a külföldről támogatott médiumoknak, hogy

a külföldi donorokat úgy próbálják elrejteni, hogy mikroadományokat gyűjtenek, 

ezzel pedig azt a látszatot próbálják kelteni, hogy az egyszerű olvasók pénzéből élnek – jelentette ki Rotyis Bálint.

 

Nagyon veszélyes célokat kerget a baloldal

A XX. században Magyarország megtapasztalta, milyen borzalmakkal járhat egy háború, és ezt a történelmi tapasztalatot a magyarok nem felejtették el. Emiatt felelőtlen és 

teljességgel elfogadhatatlan, hogy a baloldal ma a háború pártján áll.

Nem beszélve arról, hogy ma Ukrajna területén valójában egy proxyháború zajlik az Egyesült Államok és Oroszország között. Az ilyen proxyháborúk borzalmait pedig nem a nagyhatalmak, hanem a háború sújtotta térségben élő lakosság szokta elszenvedni.

A napnál is világosabb, hogy minden olyan politikai csoportosulás, mely a háborút támogatja, egyértelműen a magyar érdekekkel szemben cselekszik – mondta a szakértő.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.