Jól járnak azok, akik most töltik a szabadnapjaikat, igazán nyárias idő lesz kedden is

Hiába van a naptár szerint ősz, a hőmérő még mindig harminc fokot mutat. Csak a hét második felében jöhet enyhülés.

2023. 09. 12. 6:23
Balatonon nyaraló család
20210708 Balaton Csopak Balatoni oldal, helyszíni riport az északi partról. Strand Képen: Kövecses család és barátai Fotó: Huszár Gábor HG Kisalföld Fotó: Huszár Gábor/Kisalföld
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kellemes, langyos időre ébredünk kedden, a délelőtti órákban gyorsan melegszik a levegő, délben már harminc fok körül alakul országszerte a hőmérséklet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint napos időre számíthatunk, csupán egy-egy fátyolfelhő tompítja majd a nap sugarait, esetleg északkeleten lehet gomolyfelhő. Csapadék nem lesz, a délies szél döntően mérsékelt, néhol időnként megélénkül. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 29 és 33 fok között alakul.

 

Kedd délután igazán nyáriasra fordul az időjárás   Forrás: Met.hu

Meddig tart még a kánikula?

Az előrejelzés szerint a szeptemberi kánikula a hét második felében is kitart még, de szerdán már helyenként felerősödik a szél és zápor, zivatar enyhíthet a forró, őszi napokon. 

Csütörtökön érkezik egy hidegfront, amely némi esőt és árnyékot ígér, és majd csak pénteken csökken jelentősen az átlaghőmérséklet, 25 fokot ígérnek a meteorológusok. 

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Kisalföld/Huszár Gábor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.