Még nem késő jelentkezni a Lynx-zászlóaljba!

Busás fizetés jár a világ egyik legmodernebb gyalogsági harcjárműve kezelőinek. Nyolchetes képzés vár azokra, akik felvételt nyernek.

2023. 09. 06. 9:49
null
Fotó: laszlo_kertesz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A KF41 Lynx (Hiúz) páncélozott gyalogsági harcjármű a Magyar Honvédség egyik büszkesége lesz a 21. században. Ám a legfejlettebb haditechnikai eszközök működtetése is elképzelhetetlen elszánt, rátermett katonák nélkül – olvasható az Irányasereg.hu oldalon. A világ egyik legmodernebb gyalogsági harcjárművének kezelésére kiemelt illetmény, bruttó 737 ezer forintos fizetés jár. A programba egyszerűsített belépési folyamattal, itt lehet jelentkezni.

Az új harcászati technológia a már gyakorlott, sokat látott katonákat is lázba hozta, Bódai Imre szakaszvezető szerint a gumikerekes régi harcjármű után hatalmas élmény és egyben kihívás ezt a modern technikát irányítani. – Az első alkalommal, amikor a terepen vezettem, azt éreztem, nincs előttem leküzdhetetlen akadály. Azért jelentkeztem önként a Lynx-kiképzésbe, hogy az elsők között vezethessem ezt a harcjárművet – mondta, egy másik katona pedig úgy fogalmazott:

Olyasmit vihetünk véghez, amit nem sokan mondhatnak el magukról: rendszerbe állítjuk a világ egyik legmodernebb gyalogsági harcjárművét. 

– A Lynx-kiképzések kezdetekor a csapatomnak az „Új eszközök, új szemlélet” mottót választottam, és azóta is ebben a szellemben telnek a napjaink. Az új harcjármű rendszeresítésével kapcsolatos feladatok sokrétűek és hatalmas szervezési kihívást jelentenek, de megéri –  vélte Fa Árpád százados.

A Hiúz páncélozott harcjárművel felszerelt lövész zászlóaljban Lynx harcjárművekre vezetőket és toronylövészeket, valamint az ezekkel a járművekkel szállított lövész katonákat képeznek ki. A kiképzés alatt hétvégente lehet hazajárni. Az alapkiképzés során a résztvevők megismerik többek között a katonai élet szabályait, a terep jellemzőit, a harcászati ismereteket és a rendszeresített egyéni fegyverek kezelését.

A felhívás szerint azoknak, akik felvételt nyernek, szeptember 11-én kell megjelennie Hódmezővásárhelyen a MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandárnál, ahol az egészségügyi vizsgálatot követően hároméves szerződést tudnak kötni, a kiképzés pedig szinte azonnal megkezdődik.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Szalay-Bobrovniczky Kristóf Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.