Több mint egy tucat kisbuszt kaptak a fiatalok és egyetemista mentoraik

A buszok segíthetnek megismerni a munkalehetőségektől távol élő fiataloknak a településükön túli világot.

2023. 09. 06. 13:33
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tanítsunk Magyarországért program 13 kisbusszal gazdagodott 273 millió forint értékben – adta hírül a Tanítsunk Magyarországért Alapítvány. A Miskolci Egyetem két elektromos gépjárművét ünnepélyes keretek között adták át, ahol a 19 általános iskolából érkezett kisdiákok és az egyetem mentorai ünnepeltek együtt. 

 

György László kormánybiztos a köszöntőjében a mobilitás fontosságán túl kiemelte: a hála gyakorlása számos pozitív hatással bír, például amerikai kutatók szerint a hálát kifejező emberek 25 százalékkal boldogabbak. Továbbá a kormánybiztos hangsúlyozta azt is, hogy mobilitás és társadalmi mobilitás kéz a kézben jár. Kelet-Közép-Európa és Magyarország öröksége, hogy a tanyavilágból vagy a kistelepülésekről doktori fokozatot szerezzenek, egyetemet végezzenek, és erre az örökségre érdemes építeni. 

Magyarország támogatja a felzárkózó településeken élőket, akiknek nagy segítséget jelent az ingyenes tankönyv, az ingyenes és kedvezményes étkeztetés, valamint az előre hozott családi pótlék kifizetése. 

Mindez jól illeszkedik hazánk teljesítményelvű stratégiájába, hogy mindenki tehetségének és szorgalmának megfelelően tudjon boldogulni – mondta György László.

A Tanítsunk Magyarországért program célja, hogy a munkalehetőségektől távol élő felső tagozatos diákok egyetemista mentoraik segítségével élményeken keresztül ismerjék meg a településen túli világot, a továbbtanulási lehetőségeket és a munka világát. Azért kiemelten fontos a gyermekek utazása, mobilitása, mert a program azon a felismerésen alapul, hogy a mentorált gyermekek nagy része ritkán hagyja el a települése határát, ami a lemorzsolódásukhoz járul hozzá. A kisbuszoknak jelentős szerepük van abban, hogy a mentorált gyermekek még általános iskolás korukban felfedezhetik a településükön túli világ izgalmait.

Borítókép: A Tanítsunk Magyarországért kisbuszokat kapott (Fotó: Tanítsunk Magyarországért Alapítvány)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.