Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Aki a migrációt támogatja, az a terrorizmust támogatja + videó

Amint megindul a szárazföldi támadás Gáza ellen, Európa nagyvárosaiban összeomlik a biztonsági helyzet.

Forrás: HírFM2023. 10. 21. 10:30
Forrás: Képernyőkép
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem véletlen, hogy még nem indult meg az izraeli szárazföldi támadás a Gázai övezet ellen – mondta el Az Igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Hír FM közös műsorában Koskovics Zoltán. A központ geopolitikai elemzője kifejtette: a Hamász brutális támadásának egyik célja a támadás kiprovokálása volt. A terrorszervezet valószínűleg jól előkészített védelemmel, csapdákkal várja a városban az izraeli hadsereget.

Kovács Attila, az Alapjogokért Központ európai uniós kutatási igazgatója kifejtette: nagyon komplex a helyzet, a nemzetközi környezet, a várható válaszreakciók is befolyásolják, hogy Izrael mikor szánja el magát a szárazföldi támadásra. Szaúd-Arábia befagyasztotta a megbékélési tárgyalásokat a zsidó állammal, kiutasították az izraeli nagykövetet Marokkóból, Irán fenyegetőzik. Ugyanakkor amerikai anyahajók vonultak fel a térségben.

Abban a pillanatban, ahogy megindul a támadás, összeomlik a pattanásig feszült biztonsági helyzet Európa nagyvárosaiban a muzulmán hátterű bevándorlók miatt, a legyengített rendőri szervek nem fogják tudni ezt kezelni 

– jelentette ki Koskovics Zoltán. Minél tovább tart az akció, annál nagyobb az esélye az eszkalációnak, és annak is, hogy a konfliktusba újabb országok avatkoznak be – hangsúlyozta.

Kovács Attila szerint nagy az esélye annak, hogy az Európai Unió ezt a válságot is benézi. Megtámadták Brüsszelben Várhelyi Olivér magyar biztost is azért, mert a terrorizmussal kapcsolatba hozható szervezetek támogatásának felfüggesztését javasolta. A képlet egyszerű: aki ma migrációellenes, az a terrorizmus ellen van, aki a migrációt támogatja, az a terrorizmust támogatja. A legfontosabb a béke, a béke Európa határainál, a belső társadalmi nyugalom visszaállítása Európában és béke a Szentföldön is – hangsúlyozta az európai uniós kutatási igazgató. 

Borítókép: Az Igazság órája című műsor logója (Forrás: YouTube-képernyőkép)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.