Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Csak a szokásos: ma reggel is óriási dugó van az Üllői úton

Lassan állandosul az akadozó forgalom a főváros útjain.

2023. 10. 12. 9:22
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dugóval indul a csütörtök is – derül ki a Mandiner egyik olvasói beszámolójából, amelyhez fotót is mellékelt. Mint fogalmazott:

„teljesen érthető a türlemetlen dudálásuk, én sem szívesen késnék el a gyerekkel az iskolából”.

Az elmúlt hetekben sok vihart kavart a Karácsony Gergely főpolgármester és a Fővárosi Közgyűlés döntésével az Üllői úton felállított, az autós sávoktól úgynevezett pollerekkel elhatárolt kerékpársáv ügye. A biciklisáv kapcsán a közlekedés egyes résztvevőinek – kerékpárosoknak, autósoknak, busszal közlekedőknek – szükséges és arányos mértékben korlátozható szabad mozgáshoz fűződő alapjogai állnak egymással szemben. 

Az Üllői úton és a Váci úton kialakított új kerékpársávokat egyre többen használják, de idő kell, hogy minél többen megismerjék és megszokják az új útvonal adta előnyöket − fogalmazott korábban a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-hez a sávok keddi avatója alkalmából eljuttatott közleményben. Szerintük az Üllői úton és a Váci úton kialakított védett – azaz jól látható elválasztó elemekkel határolt – kerékpársávoknak köszönhetően ma már könnyebben, biztonságosabban lehet megközelíteni a sugárutak mentén lévő üzleteket, irodákat, egyetemeket, múzeumokat, busz- és vasútállomásokat.

Borítókép: Dugó az Üllő úton (Forrás: Mandiner) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.