Nem megemelni, hanem elemelni akarják a béreket + videó

A külföldi tartótisztjeik kegyeiért versenyeznek a baloldali ellenzéki pártok.

2023. 10. 28. 10:35
DOBREV Klára
Pécs, 2023. február 21. Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) árnyékkormányának árnyék-miniszterelnöke, a párt EP-képviselõje beszédet mond a DK országos nagyrendezvényén Pécsen, az Expo Centerben 2023. február 21-én. MTI/Ruprech Judit Fotó: Ruprech Judit
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baloldali ellenzéki pártok küzdelme arról szól, hogy ki jelenik meg alternatívaként a külföldi donorok számára – jelentette ki Az Igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Hír FM közös műsorában Dornfeld László. 

Az Alapjogokért Központ vezető elemzője kifejtette: létkérdés a balliberális politikai erők számára, hogy a különféle külföldi hatalmak, illetve a Soros-hálózat eltartsa őket és a klientúrájukat. 

Ehhez pedig az kell, hogy a „külföldi tartótisztek” őket lássák kormányzóképes alternatívának – hangsúlyozta. 

Zila János, a központ elemzője szerint mondhatjuk azt is, hogy az ötszázalékos bejutási küszöb alatt, „a lepratelepen” csücsülő MSZP, Párbeszéd, LMP és a többi törpepárt közé Gyurcsány Ferenc az árnyékkormány megalakításával bevitte a sárgalázat. 

Megpecsételte a sorsukat, elszipkázott tőlük politikusokat és szavazókat. Így az európai parlamenti választások után végképp élet és halál ura lehet ebben a mezőnyben. 

Dornfeld László szerint a baloldal érdeke, hogy keveset beszéljen, mert ha megnyilvánulnak, akkor elszólják magukat. Emlékeztetett arra: miközben az árnyékkormány feje, Gyurcsány felesége, Dobrev Klára óriásplakátokon ígért béremelést, árnyék-pénzügyminisztere, Bodnár Zoltán tiltakozott a minimálbér emelése ellen, mert szerinte annak nem most van itt az ideje. 

Zila János szerint ebből is látszik, hogy a baloldal ott folytatná, ahol 2010-ben abbahagyták: megszorításokkal. Nem megemelnék, hanem elemelnék a béreket, a régi és a tervezett politikájuk között egyértelmű a kontinuitás, és ezt az emberek is látják – hangsúlyozta az elemző. 

Az Igazság óráját itt hallgathatják meg:

Borítókép: Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) árnyékkormányának árnyék-miniszterelnöke, a párt EP-képviselője beszédet mond a DK országos nagyrendezvényén Pécsen, az Expo Centerben 2023. február 21-én (Fotó: MTI/Ruprech Judit)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.