Palesztin Molotov-koktél Berlinben, tömegek vízágyúzása Párizsban – ezek voltak a hét videói

Nagy erővel folytatódnak tovább Európa nagyvárosaiban a palesztinbarát tüntetések, Molotov-koktél dobálás mellett előfordult az is, hogy izraeliek halálát ünnepelték nyugati nagyvárosok utcáin a palesztin szimpatizánsok.

2023. 10. 14. 6:48
null
Malmö, 2023. szeptember 4. Tüntetõk lángoló autókkal a háttérben Malmö egyik bevándorlók lakta negyedében 2023. szeptember 4-én hajnalban. Az összecsapások azt követõen törtek ki, hogy egy iszlámellenes tüntetõ Koránt égetett. A rendõrség több mint tíz embert vett õrizetbe. MTI/EPA/TT Hírügynökség/Johan Nilsson Fotó: Johan Nilsson
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folytatódik a palesztinbarát tüntetési hullám Nyugat-Európában. Mint ahogy arról korábban is beszámoltunk, a nagyvárosokban százszámra vonulnak fel az Izrael ellen, Palesztina mellett szót emelő, többnyire bevándorlókból álló csoportok.

Összecsapások voltak a palesztinbarát tüntetők és a rendőrök között Párizsban. A rendőrség könnygázzal és vízágyúval verte le a palesztin nép támogatására összehívott tüntetést a fővárosban, miközben Emmanuel Macron elnök arra biztatta a franciákat, hogy maradjanak egységesek, és tartózkodjanak az izraeli–Hamász konfliktus hazahozásától. 

Izraeliek halálát ünneplik a nyugati nagyvárosok utcáin.  A nyugati világ túlnyomó része elítélte a több száz civil áldozatot követelő műveletet, de az arab országok jelentős része a palesztinok mellett állt ki. Az elmúlt évtizedekben a bevándorlók előtt határaikat megnyitó nyugati országok városainak utcáin nagyszabású, Palesztina mellett kiálló tüntetéseket rendeztek a helyi muszlim közösségek. A megmozdulások Hollandiától kezdve Franciaországon át egészen a tengerentúlig terjedtek, a tüntetésekről a közösségi médiában rengeteg felvételt tettek közzé.

Rollerrel érkezett, majd baseballsapkával lepte meg Ferenc pápát a magyar érsek. Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita az egyik résztvevője az októberben a Vatikánban zajló püspöki szinódusnak.

Sikoltozva, őrjöngve fogadták a magyar sportolónőt az Egyesült Államokban. Az Antwerpenben vasárnap befejeződött torna-világbajnokságon vasárnap este lett hivatalos, hogy a még szombaton ugrásban döntőbe jutott, a vb-n nyolcadik helyen zárt Bácskay Csenge megszerezte az olimpiai kvótát.

Újabb Árpád-kori rom került elő: Viszonylag rövid időn belül siker koronázta a Bács-Kiskun vármegyében elkezdett ásatásokat. Múlt hónap közepén kezdték el a feltárásokat Miklapuszta egykori templomának maradványainál, ahol több jelentős leletre bukkantak a régészek. Pénzérmék, fagerendák, gyűrűk és harangtöredékek is előkerültek, de mindezek mellett az Árpád-kori templomon belül is számos sírt tártak fel.

Szoboszlai Dominiknél csak volt jobb: a Liverpool közzétette a hivatalos YouTube-csatornáján a klub öt legszebb szeptemberi gólját. A szavazás Szoboszlai Dominik fölényével zárult, a magyar futballista végzett az első és a második helyen is.

Hiába a hatósági tiltás, folyamatosak a palesztinpárti tüntetések Berlinben. Csütörtökön már Molotov-koktélokat dobáltak egy rendőrautóra a német főváros Kreuzberg nevű negyedében.

Orbán Viktor miniszterelnök nemrég a feleségével, Lévai Anikóval próbált ki egy futurisztikus Teslát. A magyar kormányfő erről a közösségi oldalán akkor egy történetet is megosztott, a járművet pedig a Knight Rider című kultsorozat K. I. T. T-jéhez hasonlította.

Egy második világháborús magyar repülőgép fegyverzetét is kiemelték a Balatonból.

Karácsony nem bánta meg a prémiumok jóváhagyását, és még az M1 riporterét is félrelökte.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Johan Nilsson)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.