Izraeli diplomatát késeltek meg Pekingben

Egyelőre senki nem vállalta a felelősséget, de a gyanú szerint a Hamász áll a támadás mögött.

Forrás: Mandiner2023. 10. 13. 17:13
kés Fotó: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az izraeli nagykövetség egyik alkalmazottját megkéselték Pekingben, a diplomata olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy azóta is kórházban ápolják – számolt be a Mandiner hetilap. Sajtóértesülések szerint állapota stabil. A rendőrség egyelőre nyomoz, nem fogták még el a támadót és senki nem is vállalta a felelősséget. 

A gyanú szerint ugyanakkor a támadásra a Hamász palesztin terrorszervezet Izrael elleni tiltakozására való felhívás miatt kerülhetett sor. 

A támadás feszültséget okozott a két ország között. Korábban Izrael pekingi nagykövete csalódottságának adott hangot, amiért Kína nem ítélte el a Hamász által Izraelben végrehajtott támadásait. 

Aggodalomra ad azonban okot, hogy péntekre a Hamász nagyszabású megmozdulásokat hirdetett, tiltakozásokra hívva az embereket. A terrorszervezet arra kérte támogatóit, hordozzák a lelkükben a dzsihádot, harcoljanak és legyenek mártírok.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.