A börtönben sem tudott leállni a telefonos csaló

Csalás és pénzmosás miatt emeltek vádat Lentiben három ember ellen, akik közül ketten a börtönből, engedély nélkül tartott telefonnal csaltak ki százezreket nyereményeket ígérő hívásaikkal – tájékoztatta a Zala Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője szerdán az MTI-t.

Forrás: MTI2023. 11. 08. 10:38
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 49 éves budapesti és a 37 éves gönyűi férfi 2021 októberében zárkatársakként szabadságvesztésüket töltötték a Budapesti Büntetés-végrehajtási Intézetben – közölte Németh Eszter. Az elsőrendű vádlott a rokonai, ismerősei anyagi támogatása érdekében döntött úgy, hogy pénzt csal ki ismeretlen személyektől a zárkájában engedély nélkül tartott telefonról, azt állítva az ismeretlenül tárcsázott személyeknek, hogy egy mobiltelefon-szolgáltató nyereményjátékán nyertek.

A sértetteket a férfiak arra vették rá, hogy a ténylegesen nem létező nyereményük megszerzéséhez lépjenek be az internetbankjukba, és az útmutatásaikat követve utalásokat hajtsanak végre az általuk megadott bankszámlaszámra. 

Ehhez a budapesti férfi telefonon felvette a kapcsolatot távoli ismerősével, a harmadrendű vádlott 22 éves miskolci nővel, hogy az ő bankszámlájára érkezzenek a kicsalt összegek, amelyeknek a felét a nő megtarthatta.

A gönyűi vádlott egy mobilszolgáltató munkatársaként bemutatkozva a börtönből egy Lentiben élő sértettet hívott fel, akivel a netbankján keresztül több mint 360 ezer forintot utaltatott át a miskolci nő számlájára. Egy gyöngyössolymosi sértettől ugyanezzel a módszerrel mintegy háromszázezer forintot szerzett meg.

A budapesti vádlott már a megtévesztő hívások során értesítette a miskolci nőt, hogy vegye fel az átutalt összegeket, de a pénz egy részének felvétele után zárolták a számláját.

A többszörös visszaesőnek számító két férfival szemben csalás bűntette miatt fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a Lenti Járási Ügyészség, a nővel szemben pénzbüntetés kiszabását kezdeményezte pénzmosás bűntette miatt.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: PixaBay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.