Leopard harckocsik gördültek be Hajdúhadházra + videók

A Magyar Honvédség átfogó hadgyakorlatot tart Adaptive Hussars 23 elnevezéssel.

2023. 11. 15. 14:08
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Adaptive Hussars 2023 gyakorlat keretében megérkeztek Hajdúhadházra az MH Klapka György 1. Páncélosdandár harckocsijai és egyéb nehéz technikai eszközei – számolt be hivatalos honlapján a honvédség.

Forrás: Honvédelem.hu

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter november 2-án jelentette be, hogy a Magyar Honvédség átfogó hadgyakorlatot tart Adaptive Hussars 23 elnevezéssel.

– A legfőbb cél, hogy tesztelje az ország védelmi igazgatási rendszere és a Magyar Honvédség együttműködési képességét. Ennek érdekében a honvédség kijelölt állománya mellett több, hazánkba települt szövetséges katonai, illetve a védelemigazgatásban érintett több állami szervezet is részt vesz a gyakorlatban – mondta a tárcavezető.

 

Államtitkári látogatás

A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Jánd település környékére települt az MH Bornemissza Gergely 2. Felderítőezred több mint százhúsz katonája. Az Adaptive Hussars 2023 országos többnemzeti gyakorlatba bekapcsolódó zászlóalj fontos része az elmúlt harminc év legnagyobb hazai katonai műveletének. A felderítőket és a velük együttműködő tartalékosokat felkereste Gion Gábor, a Honvédelmi Minisztérium védelmi stratégiáért és humánpolitikáért felelős államtitkára.

Megfogott a katonák hozzáállása és professzionalizmusa. Láttam régi és új technikát is, mindegyiket kifogástalanul kezelik és kellő odaadással szolgálnak honvédeink, ami megnyugtató érzés

– nyilatkozta Gion Gábor.

Kreácsik Ákos alezredes, az MH Bornemissza Gergely 2. Felderítő Ezred parancsnoka az alakulat feladatairól azt mondta: a katonák a NATO Előretolt Szárazföldi Többnemzeti Harccsoport és az elöljárói kötelék számára gyűjtenek fontos adatokat és információkat. Bár a tartalékosokkal most hajtanak végre először közös feladatot, kifejezetten gördülékeny velük az együttműködés – tette hozzá.

 

Tisztjelöltek a hadgyakorlaton

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karán tanuló és a Magyar Honvédség Ludovika Zászlóalj honvéd tisztjelöltjei is részt vesznek az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti országos gyakorlaton, és bekapcsolódnak az Interceptor elnevezésű légi műveleti gyakorlatba is.

A harmad- és negyedéves hallgatók Szolnokon, Szücs Péter alezredes, a zászlóalj parancsnokának irányítása mellett szereznek tapasztalatokat.

A 400 tisztjelölt 16 katonai szervezettel együttműködve fontos ismeretekre tesz szert a különböző szintű gyakorlatok során szakaszparancsnok és kiképző altiszti feladatkörökben, illetve adminisztratív területen a zászlóalj- és dandártörzsekben

– idézi a Honvédelem.hu a zászlóalj parancsnokát.

Borítókép: Megérkeztek a Leopardok (Forrás: Honvédelem.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.