Fegyverrel tanárt fenyegető diákok Hamburgban, likvidált Hamász-tábornokok, áradások Franciaországban – ezek voltak a hét videói

A Magyar Nemzet heti videós összeállításában bemutatjuk a felkavaró felvételeket az Egyesült Államokban meglőtt klímaaktivistákról, valamint megtekinthető az is, ahogyan fegyveres rendőrök ellepnek egy német iskolát.

2023. 11. 11. 8:00
kommandósok, rendőrség Fotó: Unspalsh
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hihetetlen videókon a franciaországi áradások: az észak-franciaországi Pas-de-Calais megyében több száz házat és szántóföldeket öntött el a víz a heves esőzések után, 133 embert evakuáltak, az időjárás miatt a vörös riasztás pénteken is érvényben maradt.

Az Izraeli Védelmi Erők megölt két Hamász-parancsnokot Gázában. A szervezet vezetői részt vettek az október 7-i mészárlásban, amelyben 1400 izraeli civil gyilkoltak le a terroristák. Az akcióról videó is készült, amelyet az interneten tettek közzé.

Kamerák előtt lőttek agyon két, az utat elzáró klímaaktivistát: letartóztattak egy idős amerikait, miután a fegyveres egy autópályát elálló környezetvédelmi aktivistákhoz sétált, majd közülük kettőt lelőtt.

Fegyverrel fenyegették a tanárt a fiatalok, rendőrök lepték el a hamburgi iskolát.

Sokkoló rendőrgázolást filmeztek le az Egyesült Államokban: a hatóságok közlése szerint két floridai seriffhelyettes súlyosan megsérült csütörtökön, amikor egy büntetett előéletű férfi szándékosan beléjük hajtott autójával egy olyan rajtaütéses támadásban, amelyben eltökélt szándéka volt, hogy megölje az egyenruhásokat.

Vádat emeltek a ferencvárosi erőszaktevő ellen, aki nőket akart kifosztani és megerőszakolni.  A többszörösen büntetett férfi tavaly több nőt támadott meg a Ferencvárosban. Kettőt megpróbált megerőszakolni, két másik nőtől pedig késsel fenyegetve egy mobiltelefont rabolt.

 

Sporttartalmak

Drámai mérkőzésen fordult még rosszabbra Erik ten Hag sorsa. A Manchester United ugyan 2-0-ra vezetett a Köbenhavn otthonában, de piros lapja után a dánok még az első félidőben egyenlítettek, végül pedig 4-3-ra nyertek. 

Az első három mérkőzését megnyerő Liverpool csütörtök este 3-2-es vereséget szenvedett Toulouse-ban az Európa-liga csoportkörének negyedik fordulójában. Ám a 97. percben elvettek egy szabályos gólt a vendégektől, Jarell Quansah találatát Alexis Mac Allister „kezezése” miatt. Georgi Kabakov játékvezető és a VAR-szoba azonban hibázott, így Liverpoolban most okkal dühöngenek, is.

A Ferencváros játékosai úgy érzik, győzelmet szalasztottak el a Genk ellen. a magyar bajnokcsapat kapitánya a mérkőzés után amatőr szituációnak nevezte a kapott gól előtti helyzetet. Érdekes, hogy az FTC vezetőedzője, Dejan Sztankovics egészen máshogyan értékelte azt a szituációt, mint Dibusz.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Unspalsh)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.