Kövér László: Ez nem a Soros Gyuri bácsik és Alexek országa

– Ez a mi országunk, és meg is fogjuk tartani az unokáink és dédunokáink számára – jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Fidesz tisztújító kongresszusán.

2023. 11. 18. 12:25
Kövér 
Kövér László a Fidesz-kongresszuson
Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz választmányi elnöke kiemelte: aggodalomra van okunk, csüggedésre azonban nincs. Jó, ha „mindenki tudja, aki szórakozni akar velünk, hogy ez nem a Soros Gyuri bácsik és Alexek országa, ez a Weisz Erikek országa, a Nobel-díjasok, a Rubik Ernők, Petőfi és Madách, a Puskás Öcsik és az olimpiai bajnokok szülőföldje”. „Az Árpád-házi szentek, Hunyadi János és Hadik András, a kurucok, a Nemecsek Ernők és Dugovics Tituszok, a Horváth Jánosok, Wittner Máriák és a pesti srácok hazája” – fogalmazott. Kijelentette:

Ez a mi országunk, és meg is fogjuk tartani az unokáink és dédunokáink számára.

A Fidesz 2010-es kormányra kerülése óta ez a hetedik kongresszus, és „a kétharmados többséggel való kormányzásunk 14. évét tapossuk” – emlékeztetett. A legutóbbi kongresszus óta eltelt két évben kitört az orosz–ukrán háború, azóta az Európai Unió bevezetett 11 szankciócsomagot, amelyek hatására az orosz gazdaság ugyan nem rendült meg, az európai viszont igen. De a háború sem ért véget, „aminek a fegyver- és olajbizniszben érdekeltek nagyon örülnek” – idézte fel.

Megalakult az ötödik Orbán-kormány, amire szövetségeseink válaszképpen ideküldtek egy „Andropov-imitátor” nagykövetet. „A brüsszeli föderalisták megpróbálják az országból kiszervezni a független igazságszolgáltatást, átadni a kormányzás ellenőrzését mindenféle ügynökszervezeteknek, és eközben még a pénzünket is el akarják rabolni”. Továbbra sem sikerült sem Törökországot, sem egyetlen nyugat-balkáni csatlakozásra váró országot felvenni a tagállamok sorába, és

milliószám özönlenek be a menekültnek álcázott hódítók.

Eközben pedig az Európai Unió két évvel közelebb került saját maga felszámolásához – sorolta a házelnök.

Kövér László úgy látja, „véget ért egy aranykorszak”, helyét az infláció és a gazdasági, jövedelmi szűkülés elleni küzdelem vette át. Ugyanakkor továbbra is nő a foglalkoztatottság és nőnek a beruházások, ami reményt ad arra, hogy hamarosan egy új, felfelé ívelő időszak veheti kezdetét. „Nem lettünk fiatalabbak, de talán boldogabbak igen, még az sem kizárt, hogy egy kicsit bölcsebbek is” – mondta a választmányi elnök, aki arról is beszélt, hogy

a Gyurcsány Ferenc vezette ellenzék nem lett sem okosabb, sem szebb, gátlástalanabb és aljasabb viszont annál inkább.

– Ne bocsássunk meg nekik, mert tudják, mit cselekszenek – fűzte hozzá.

A Magyar Nemzet frissülő tudósításban, élőben számol be a helyszínről a Fidesz kongresszusáról. A rendezvényt a Hír TV egyenes adásban közvetíti.

Borítókép: Kövér László a Fidesz-kongresszuson (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.