Részeg apa támadt az iskola igazgatóhelyettesére Borsodban, csak a rendőrök tudták leállítani

Próbáltak szép szóval hatni rá, sikertelenül.

Forrás: Magyarország Ügyészsége2023. 11. 20. 10:44
Rendőrök, bilincs Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádat emelt egy férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt az Encsi Járási Ügyészség. 

Az apa ittasan bement az általános iskolába, a gyermekével kapcsolatos konfliktus miatt szidta a tanárokat, nagy erővel meglökte az igazgatóhelyettest, agresszív magatartását csak a rendőrök tudták megfékezni.

A vádirat szerint a férfi szeptember második felében, délután, ittasan bement egy borsodi kistelepülésen lévő általános iskolába, és a gyermekével kapcsolatos aznapi konfliktushelyzet miatt kiabált és szidta a tanárokat.

A vádlotthoz odament egy szaktanár és az igazgatóhelyettes, kérték, hogy fejezze be a veszekedést, és beszéljék meg az ügyet, de az apa nem hagyta magát megnyugtatni, csúnyán beszélt, és azsem használt, hogy az igazgatóhelyettes közölte vele, rendőri intézkedést fog kérni. 

Az apa elindult kifelé az épületből, a nő viszont felhívta a figyelmét, hogy várja meg a kiérkező rendőröket, mire a férfi felé fordulva közölte, senki nem mondhatja meg, hogy hova mehet. 

Ekkor a vádlott egyszer, nagy erővel meglökte a sértettet, aki kibillent az egyensúlyából, de nem esett el.

A vádlott a rendőri intézkedés alatt is végig arrogáns volt, az agresszivitása miatt megbilincselték. Az ügyészség kiemeli, a sértett pedagógus, az iskola igazgatóhelyettese közfeladatot ellátó személynek minősül, és a büntetlen előéletű férfival szemben, tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.