időjárás 4°C Árpád 2023. december 11.
logo

Részeg apa támadt az iskola igazgatóhelyettesére Borsodban, csak a rendőrök tudták leállítani

Magyar Nemzet
Forrás: Magyarország Ügyészsége
2023.11.20. 10:44 2023.11.20. 10:50
Részeg apa támadt az iskola igazgatóhelyettesére Borsodban, csak a rendőrök tudták leállítani

Vádat emelt egy férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt az Encsi Járási Ügyészség. 

Az apa ittasan bement az általános iskolába, a gyermekével kapcsolatos konfliktus miatt szidta a tanárokat, nagy erővel meglökte az igazgatóhelyettest, agresszív magatartását csak a rendőrök tudták megfékezni.

A vádirat szerint a férfi szeptember második felében, délután, ittasan bement egy borsodi kistelepülésen lévő általános iskolába, és a gyermekével kapcsolatos aznapi konfliktushelyzet miatt kiabált és szidta a tanárokat.

A vádlotthoz odament egy szaktanár és az igazgatóhelyettes, kérték, hogy fejezze be a veszekedést, és beszéljék meg az ügyet, de az apa nem hagyta magát megnyugtatni, csúnyán beszélt, és azsem használt, hogy az igazgatóhelyettes közölte vele, rendőri intézkedést fog kérni. 

Az apa elindult kifelé az épületből, a nő viszont felhívta a figyelmét, hogy várja meg a kiérkező rendőröket, mire a férfi felé fordulva közölte, senki nem mondhatja meg, hogy hova mehet. 

Ekkor a vádlott egyszer, nagy erővel meglökte a sértettet, aki kibillent az egyensúlyából, de nem esett el.

A vádlott a rendőri intézkedés alatt is végig arrogáns volt, az agresszivitása miatt megbilincselték. Az ügyészség kiemeli, a sértett pedagógus, az iskola igazgatóhelyettese közfeladatot ellátó személynek minősül, és a büntetlen előéletű férfival szemben, tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.