Simicskó István: Óriási a tét, hogy megmaradjon az önálló döntésünk

A KDNP frakcióvezetője szerint meg kell óvni értékeinket, amit akkor tudunk megtenni, ha szuverén állam vagyunk.

Forrás: BEOL2023. 11. 26. 15:04
A nemzeti konzultációról tartott fórumot Simicskó István országgyűlési képviselő, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője pénteken délután Békésen. Fotó: BEOL/Jenei Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzeti konzultációról tartott fórumot Simicskó István Békésen. A Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője fontosnak nevezte, hogy minél többen töltsék ki a konzultációt, amit politikai ellenfeleik itthon és Brüsszelben is próbálnak elbagatellizálni – számolt be a Békés Vármegyei Hírportál.

Simicskó István úgy látja, a jövő évi választások kiváló lehetőséget adnak arra, hogy az emberek elmondják a véleményüket, hogy jó irányban mennek-e a dolgok. Ugyanakkor lényegesnek nevezte, hogy élő kapcsolat legyen a lakossággal, és ha olyan sorskérdésekről, mint a migráció, a szuverenitás megőrzése vagy a gyermekvédelem témájáról van szó, akkor a megkérdezésükkel döntsön a kormány.

A szuverenitást könnyű elveszíteni és nehéz visszaszerezni

– fogalmazott. Hozzátette: óriási a tét, hogy kik diktálnak Magyarországon, kikkel éljünk együtt, és lehet-e önálló döntésünk. A globalizáció mindent visz, a nagytőke és a haszonélvezők érdeke, hogy mindent homogenizáljanak, mindenütt egyforma legyen minden, egyforma szokásokat kövessen mindenki, és ne legyenek nemzetek.

Meg kell óvni értékeinket, amit akkor tudunk megtenni, ha szuverén állam vagyunk

– hangsúlyozta. Hozzátette: fontos, hogy saját identitásunkat megtartva dönthessünk például arról, hogy kivel akarunk együtt élni. Milliószámra érkeznek az iszlám világból, amivel a radikális iszlám és a terroristák is bekerülnek a kontinensre, és látjuk, hogy Nyugat-Európában mi zajlik – idézte fel a frakcióvezető.

Fotó: BEOL/Jenei Péter

Nem látok semmilyen törekvést az unió részéről az orosz–ukrán háború kitörése óta eltelt másfél évben, amelllyel bármilyen erőfeszítést tettek volna a békére

– mondta a háborúval kapcsolatban. Hozzátette: nem látni, hogy lenne béketervük vagy forgatókönyvük, amely a béke felé visz, csak háborús forgatókönyvük van.

Simicskó István arról is beszélt, hogy Brüsszelben a rezsicsökkentést is el akarják törölni, mert a lobbierőknek, akik szállítják a drága energiahordozókat, ezt diktálja az érdekük. A magyar gazdasági vívmányok a lakosságot segítik, a rezsicsökkentés nélkül horribilis összegeket kellene fizetni – mutatott rá.

Megemlítette az uniós forrásokat is, amelyek nehezen és minimálisan érkeznek. A jelentősebb pénzek az EP-választások után jönnek majd – vélekedett.

Fotó: BEOL/Jenei Péter

Simicskó István érintette a gyermekvédelmi törvény kérdését, amelyet – mint mondta – Brüsszel el akar törölni. A jogszabály a gyerekek védelmét szolgálja, mert a genderpropagandát nem szabad az iskolába és az óvodába bevinni. Felnőttként a hálószobájában mindenki azt csinál, amit akar, de gyermekeink egészséges lelki-szellemi fejlődését ne befolyásolják. Brüsszel azonban mást akar – figyelmeztetett.

Borítókép: Simicskó István (Fotó: BEOL/Jenei Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.