Videón, amint egy ámokfutó elsodorja a rendőrt és a polgárőrt az egyik budapesti benzinkúton

Volt mitől félnie, két éve lejárt a jogosítványa.

Forrás: Magyarország Ügyészsége2023. 11. 20. 11:49
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elkövető egy benzinkúton az autót visszatartani igyekvő rendőrt és a polgárőrt elsodorta, akik a földre estek, és nyolc napon belüli sérüléseket szenvedtek – írja az ügyészség. A húszas évei végén járó férfi tudta, hogy meg kellett volna újítania a két éve lejárt jogosítványát, de ennek ellenére szeptember 19-én este, egy előző nap kölcsönkért autóval a nógrádi otthonából Budapestre autózott két utasával.

Másnap kora hajnalban az ismerősével megállt egy újpesti benzinkúton, ahol egy polgárőr társával szolgálatot teljesítő rendőr intézkedést kezdeményezett vele szemben, hogy ellenőrizzék, egyáltalán alkalmas-e az az autó a közlekedésre, amit vezetett. A rendőr a személyazonosságának igazolására és a jármű forgalmi okmányainak átadására szólította fel a férfit, aki az iratokat nem adta át, majd közölte, hogy bár a bal első ülésen ült, a járművet nem ő vezette, hanem egy ismerőse, aki éppen bent volt az üzletben. 

A férfi rájött, hogy a rendőrt nem győzte meg, így az autót beindította, és nagy sebességgel elhajtott. 

Közben a járművet visszatartani igyekvő rendőrt és polgárőrt a bal első ajtóval elsodorta, így ők a földre estek, és nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A nyomozó ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a más bűncselekmények mellett garázdaság és ittas vezetés vétsége miatt korábban már többször elítélt férfit, és sikeresen indítványozta, hogy a bíróság a gyanúsítottal szemben rendeljen el bűnügyi felügyeletet, és írja elő a vezetéstől való eltiltást.

A nyomozó ügyészség a bűnügyi felügyeletben lévő elkövetőt gyorsított eljárásban bíróság elé állította. Az ügyben a Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróság fog dönteni. Alább a videó az ámokfutásról. 

 

Borítókép: Részlet a videóból 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.