időjárás -4°C Barbara , Borbála 2023. december 4.
logo

Videón, amint egy ámokfutó elsodorja a rendőrt és a polgárőrt az egyik budapesti benzinkúton

Magyar Nemzet
Forrás: Magyarország Ügyészsége
2023.11.20. 11:49 2023.11.20. 11:53
Videón, amint egy ámokfutó elsodorja a rendőrt és a polgárőrt az egyik budapesti benzinkúton

Az elkövető egy benzinkúton az autót visszatartani igyekvő rendőrt és a polgárőrt elsodorta, akik a földre estek, és nyolc napon belüli sérüléseket szenvedtek – írja az ügyészség. A húszas évei végén járó férfi tudta, hogy meg kellett volna újítania a két éve lejárt jogosítványát, de ennek ellenére szeptember 19-én este, egy előző nap kölcsönkért autóval a nógrádi otthonából Budapestre autózott két utasával.

Másnap kora hajnalban az ismerősével megállt egy újpesti benzinkúton, ahol egy polgárőr társával szolgálatot teljesítő rendőr intézkedést kezdeményezett vele szemben, hogy ellenőrizzék, egyáltalán alkalmas-e az az autó a közlekedésre, amit vezetett. A rendőr a személyazonosságának igazolására és a jármű forgalmi okmányainak átadására szólította fel a férfit, aki az iratokat nem adta át, majd közölte, hogy bár a bal első ülésen ült, a járművet nem ő vezette, hanem egy ismerőse, aki éppen bent volt az üzletben. 

A férfi rájött, hogy a rendőrt nem győzte meg, így az autót beindította, és nagy sebességgel elhajtott. 

Közben a járművet visszatartani igyekvő rendőrt és polgárőrt a bal első ajtóval elsodorta, így ők a földre estek, és nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A nyomozó ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a más bűncselekmények mellett garázdaság és ittas vezetés vétsége miatt korábban már többször elítélt férfit, és sikeresen indítványozta, hogy a bíróság a gyanúsítottal szemben rendeljen el bűnügyi felügyeletet, és írja elő a vezetéstől való eltiltást.

A nyomozó ügyészség a bűnügyi felügyeletben lévő elkövetőt gyorsított eljárásban bíróság elé állította. Az ügyben a Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróság fog dönteni. Alább a videó az ámokfutásról. 

 

Borítókép: Részlet a videóból 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.