A fogyatékkal élők is maradandót alkotnak

Az is tud értéket előállítani, akinek megváltozott a munkaképessége.

2023. 12. 05. 8:40
Forrás: Facebook-Fülöp Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Minden munkáltató gazdasági érdekből dönt, mégis van százötvenezer jó példa, amikor fogyatékossággal élő munkavállalóval kötöttek szerződést, mert nem a hiányosságokat nézték, hanem a hozzáadott értéket – mondta kedden az Érték vagy! gála kapcsán a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára. Fülöp Attila a TV2 Mokka című műsorában arról beszélt, 

a gála a foglalkoztatottakról szól, arról, hogy az is tud értéket előállítani, akinek megváltozott a munkaképessége.

 – Az élet számos területén tevékenykednek és alkotnak maradandót ezek az emberek, akár a sportban vagy a művészetben is – hangsúlyozta az államtitkár, aki szerint 

ahhoz, hogy megváltozott munkaképességű munkavállalót foglalkoztassanak, kell egy vezető, aki nem fél attól, ha kerekesszékes jelentkező érkezik az állásinterjúra, mert arra figyel, mi az az érték, amit a jelentkező nyújthat. 

– A kormánynak ehhez kell ösztönzőket adnia, nem a segélyek kiszolgáltatott világához – mondta.

Mint fogalmazott, három éve indult az Érték vagy! elnevezésű program, amely álláskereső oldallal, konferenciákkal és a díjjal segíti a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását. Hozzátette, idén kiadtak egy albumot, amely bemutatja, mit jelent az, hogy a fogyatékossággal élők egy közösség aktív tagjai kívánnak lenni. Jelezte, 

bízik abban, lesznek olyan gazdasági társaságok, amelyek ennek hatására nyitottabbak lesznek a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására.

A hétfői díjátadón Az év befogadó munkáltatója a Szerencsejáték Zrt. lett, Az év fejlesztő foglalkoztatója a Fejér Megyei Gesztenyés Egyesített Szociális Intézmény, Az év foglalkozási rehabilitációs szolgáltatója a KézenFogva Alapítvány, Az év rehabilitációs munkáltatója a Mécses Szolgáló Közösség Egyesület, négy munkavállaló pedig Mindennap hős díjat vehetett át.

 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Facebook/Fülöp Attila)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.