Bródy fiának környezete is megdöbbent, senki nem érti, hogy mit gondolhatott

Bródy fiának ügyködéséről még barátai sem tudtak.

2023. 12. 16. 18:08
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogyan már a Magyar Nemzet is beszámolt róla, a zenész Bródy János fia, a harmincnyolc éves Dániel bosszúból feltörte egy amerikai bank rendszerét, mivel elbocsátották őt. San Franciscóban a bíróság két év börtönbüntetésre ítélte. 

A férfi a San Franciscó-i The First Republic Bank alkalmazottja volt, de súlyos biztonsági kockázatnak tette ki a cégét azzal, hogy a védett rendszeren működő számítógépére egy külső meghajtóról pornográf tartalmakat töltött fel.

írta a Bors. 

Hozzátették: a cég biztonsági osztálya ezt észlelve azonnal fegyelmi eljárást indított és hamarosan el is bocsátották. Bródy Dániel ezt zokon vette, és úgy döntött, hogy bosszút áll egykori munkáltatóján. Nem adta le a céges laptopját, ehelyett ennek segítségével – a vádirat szerint – törölte a bank kódtárait, rosszindulatú szkriptet futtatott a naplók törlésére, gúnyolódásokat hagyott a bank rendszerének kódjában a volt kollégák számára, és más banki alkalmazottaknak adta ki magát azzal, hogy munkameneteket nyitott a nevükben. Ezek után e-mailben elküldött magának egy saját bankkódot több mint ötezer dollár értékben – derül ki a cikkből.

A barátok sem értik, mi járhatott a fejében

Bródy fiának ügyködéséről még barátai sem tudtak, a banki alkalmazott teljesen elzárkózott minden kommunikációtól, még a gyerekkori barátaival sem állt szóba. A régi haverok ma már tudják, mi lehet az oka az eltűnésnek: Dániel ellen már jó ideje folyt a vizsgálat.

„Annak ellenére, hogy messzire költözött, tartottuk a kapcsolatot, majd nagyjából két éve teljesen eltűnt. Egyikünk sem érte el sehol. Kerestük telefonon, a Facebookon, de sehol nem reagált. Azt láttuk, hogy él, mert aktív Messengeren, csak nem reagált. Most, utólag összetettük a sztorit… Azért nem jelentkezett, mert már nyomoztak utána, és gondolom nem akart vagy nem is tudott volna mesélni az egészről”

mondta a Borsnak Bródy Dániel egyik, névtelenséget kérő barátja, aki így folytatta:

„Az interneten olvastuk, hogy mibe keverte magát Dani. Teljesen sokkot kaptunk, azonnal felhívtam még két közös barátunkat, és senki nem értette, hogy mi a fene történt az agyával. Mindig is becsületes, normális srác volt, bár azt mind éreztük, hogy Amerika nem volt rá jó hatással. Nem értjük, hogy mi mehetett félre nála. Az volt az álma, hogy Amerikában éljen, és mindenki örült a sikerének, amikor kiköltözött. Valami durva dolognak kellett történnie, hogy ennyire megboruljon, mert tényleg nem ilyen volt. Mindig keményen tanult, dolgozott… Azt elképzelni se tudom, hogy mihez kezd majd, ha kiengedik a börtönből. Amerikában valószínűleg lenullázta magát, szóval lehet, hazajön”

fejtegette a lapnak az egykori barát.

Borítókép: Bródy János (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.