Bródy János fia feltörte egy amerikai bank rendszerét

San Franciscóban a bíróság két év börtönre ítélte.

Forrás: Bors2023. 12. 14. 21:28
BRÓDY János
Budapest, 2022. május 23. Bródy János a nyolc segélyszervezet közremûködésével megrendezett Szeretet koncert címû jótékonysági rendezvényen a Papp László Budapest Sportarénában 2022. május 22-én este. A jótékonysági koncert bevételét a Kárpátalján található ráti Szent Mihály Gyermekotthon és a szolyvai gyermekotthon fejlesztésének támogatására fordítják. Olyan részlegek kialakítását segítik, amelyek a háború által traumatizált, szüleiket elvesztett gyermekeknek nyújtanak új otthont. MTI/Kovács Anikó Fotó: Kovács Anikó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A zenész Bródy János fia, Dániel bosszúból feltörte egy amerikai bank rendszerét, mivel elbocsátották őt. San Franciscóban a bíróság két év börtönbüntetésre ítélte – vette észre a Bors.

Bródy János fia informatikusként dolgozott a The First Rebuplic Bankban egészen addig, míg ki nem derült, hogy 

a belső rendszerhez csatlakozó védett gépéhez csatlakoztatott egy olyan adathordozót, melyen pornográf tartalom volt.

– írták. Hozzátették: a cég biztonsági osztálya ezt észlelve azonnal fegyelmi eljárást indított és hamarosan el is bocsátották.

Bródy Dániel ezt zokon vette, és úgy döntött, hogy bosszút áll egykori munkáltatóján.

Bródy János fia a kirúgását követően nem adta le a céges laptopját, hanem hazavitte, és ennek segítségével – a vádirat szerint – törölte a bank kódtárait, rosszindulatú szkriptet futtatott a naplók törlésére, gúnyolódásokat hagyott a bank rendszerének kódjában a volt kollégák számára, és más banki alkalmazottaknak adta ki magát azzal, hogy munkameneteket nyitott a nevükben. Ezek után e-mailben elküldött magának egy saját bankkódot több mint 5000 dollár értékben – írták. 

Az ügyészek szerint a bank rendszereiben okozott kár teljes költsége legalább 220 ezer dollár, vagyis több mint 70 millió forint

– hangsúlyozták.

A 38 éves Bródy Dániel ellen már az év eleje óta tart a vizsgálat, az első tárgyaláson, 2023 áprilisában bűnösnek is vallotta magát, az ítélet azonban csak most született meg. Ennek értelmében 24 hónapnyi börtönbüntetésre ítélték, valamit arra is kötelezték, hogy fizessen meg 529 ezer dollárt, átszámolva 182 millió forintot – tájékoztattak.

Borítókép: Bródy János (Fotó: MTI/Kovács Anikó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.