Ismét balhét provokált Szarvas Koppány Bendegúz

Ismét botrányt okozott a Momentum önkormányzati képviselője, Szarvas Koppány Bendegúz. A baloldali politikus a legutóbbi testületi ülésen arrogánsan provokálta a Fidesz képviselőit, majd Pikó András segítségével áldozatként próbálta beállítani magát. Az önkormányzati üléseken rendre alpári stílusban megnyilvánuló Szarvast idén nem jogerősen elítélte a bíróság, amiért korábban megdobálta a rendőröket, s ő volt az is, aki a pandémia idején a fideszesek kivégzéséről fantáziált.

2023. 12. 16. 8:00
Varju László; Szarvas Koppány Bendegúz
Budapest, 2014. december 8. Varju László, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökségének tagja (j) és Szarvas Koppány Bendegúz, a Demokratikus Koalíció ifjúsági tagozatának, az Ifjú Demokraták (IDE) elnöke (b) a párt aktivistáival sajtótájékoztatót tartanak "A DK vizeletet ad át Kocsis Máténak" címmel a VIII. kerületi Önkormányzat épülete elõtt 2014. december 8-án. Ezen a napon a Fidesz-frakció az ülésén foglalkozik Kocsis Máté (Fidesz-KDNP) VIII. kerületi polgármester azon javaslatával, amely a 12-18 év közöttieknek, a választott politikusoknak és az újságíróknak évenként kötelezõ drogtesztet írna elõ - közölte korábban Tuzson Bence, a kormánypárti képviselõcsoport szóvivõje. MTI Fotó: Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb elemmel bővült azoknak a botrányok listája, amelyeket Szarvas Koppány Bendegúz, a Momentum VIII. kerületi önkormányzati képviselője generált. A friss eset a képviselő-testület legutóbbi ülésen történt, mégpedig egy olyan óvodai épülettel összefüggésben, amelynek pályázat útján kívánt gazdát találni az önkormányzat. A józsefvárosi Fidesz indítványt terjesztett elő, mellyel azt szerette volna elérni, hogy az ingatlant a sérült gyermekkel foglalkozó Fellegajtó Nyitogatók Alapítvány kaphassa meg. A szervezet bentlakásos intézményt hozna létre sérült gyermekeknek, ennek fedezetét magánadományokból garantálná. Az alapítvány már működtet egy napközit, amelynek elismertségét, társadalmi hasznát kellően jelzi, hogy nemrégiben érdemelte ki a Családbarát Magyarország Önként Jöttem díját.

A Pikó András vezette önkormányzat baloldali többsége azonban egy adminisztratív húzással napirendre sem vette az indítványt, ennek az lehet az oka, hogy az épületet – információnk szerint – külföldi befektetőnek szánják. Emiatt szóváltás alakult ki, a momentumos Szarvas Koppány Bendegúz arrogáns, pökhendi megjegyzésekkel provokálta a Fidesz képviselőit és telefonnal felvételt készített róluk. Egry Attila fideszes politikus odalépett Szarvashoz, azt kérve, hogy fejezze be a kamerázást. Szarvas ezt nem tette meg, egy ponton még inkább a fideszes képviselő arcába nyomta a telefont. Egry a készüléket és Szarvas azt tartó kezét megpróbálta a saját orra elől eltolni, a momentumos pedig elejtette a telefont. Pikó András baloldali polgármester erre tettlegességre hivatkozva tíz perc szünetet rendelt el. A baloldali sajtóban másként jelent meg az eset, a Telex például arról számolt be, hogy Pikó András szerint Egry Attila lépett fel tettlegesen, a megtámadott momentumos képviselő pedig nem csinált semmit.

 

Botrány botrány után

A történtek miatt feljelentést is tett Szarvas Koppány Bendegúz, akitől nem áll távol az alpáriság, hiszen szinte nincs olyan képviselő-testületi ülés, amelyen ne nyilvánulna meg ordenáré stílusban. Az egykor a DK-ban politizáló, most momentumos önkormányzati képviselőt ráadásul nemrégiben marasztalta el a bíróság: Szarvast idén májusban három év felfüggesztett börtönre ítélték első fokon, amiért 2018 decemberében dulakodott a rendőrökkel a Kossuth térre szervezett kormányellenes tüntetésen. Szarvas párttársával, Fekete-Győr Andrással együtt pirotechnikai eszközöket és egyéb tárgyakat dobált a Parlament épületének biztosítását végző egyenruhások felé. Míg Fekete-Győrt felmentették, az önkormányzati képviselőt bűnösnek találták csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak vádpontjában.

Érdekesség, hogy azon a júniusi lakossági fórumon, amelyet Szarvas Koppány Bendegúz a felfüggesztett börtönbüntetése kapcsán hirdetett meg, a momentumos politikus felesége a középső ujja felmutatásával reagált a férje felé záporozó kérdésekre, az obszcén gesztust pedig rögzítette egy résztvevő kamerája.

 

Rasszizmus és lámpavas

Szarvas Koppány Bendegúz időnként erősen kirekesztő, rasszista megjegyzésekre is ragadtatja magát, a tavaly ősszel megválasztott új brit miniszterelnök kapcsán például cigányozni kezdett. „Rishi Sunak miniszterelnöksége nekem úgy tűnik, mintha egy cigány Bokros Lajos+Lázár János kombináció kapná Bajnai Gordon 2009-es szerepét” – írta akkor a Facebook-oldalán, amivel még a saját szövetségesei körében is felháborodást keltett.

A momentumos képviselő az övétől eltérő politikai nézetekkel is gyűlölködésbe hajlóan türelmetlen. A pandémia idején a fideszesek kivégzéséről fantáziált a Facebook-oldalán: „Járványkezelés Fidesz-módra. Nehéz erre szalonképesen reagálni, inkább csak úgy fogalmazok: megdolgoznak a fiúk a lámpavasért.” Később pedig úgy vélte, hogy az eredménytelen kormányellenes tüntetések alternatívája lehet, ha vér folyik.

Borítókép: Szarvas Koppány Bendegúz (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.