Megtámadtak egy iskolaőrt Borsodban

Ítélet született az ügyben.

Forrás: MTI2024. 01. 17. 18:57
null
iskolőr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elítélt a Miskolci Járásbíróság két férfit, akik egy általános iskola udvarán rátámadtak az iskolaőrre a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Alsózsolcán – közölte a Miskolci Törvényszék.

Az elsőrendű vádlott tavaly szeptember végén erősen ittas állapotban jelent meg az általános iskola udvarán, ahol egy korábbi, gyermeket ért sérelem miatt felelősségre vonta és szidta az iskolaőrt. Ekkor megjelent a másodrendű vádlott is, akivel így már ketten folytatták a szitkozódást, ezért az iskolaőr felszólította őket, hogy hagyják abba, és kilátásba helyezte kényszerítő eszköz használatát.

Ekkor az elsőrendű vádlott, aki mögött a másodrendű vádlott folyamatosan ott állt és biztatta őt, 

megpróbálta megütni és megrúgni az iskolaőrt, aki elhajolt a támadások elől, végül lefújta gázszprével a támadót, aki így abbahagyta a dulakodást.

A bíróság a vádlottak bűnösségét közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében állapította meg, amelyet a másodrendű vádlott bűnsegédként követett el.

Az elsőrendű vádlottat három év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre, mellékbüntetésül három év közügyektől eltiltásra, a másodrendű vádlottat egy év börtön fokozatú szabadságvesztésre és egy év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság,

emellett elrendelte korábbi felfüggesztett szabadságvesztésének végrehajtását is.

A büntetés kiszabásakor a bíróság enyhítő körülményként értékelte a másodrendű terhelt részbeni beismerő vallomását, mindkét vádlott esetében családos állapotukat és az időmúlást.

Ezzel szemben a bíróság súlyosító körülményként vette figyelembe a vádlottak kedvezőtlen előéletét és az ittas állapotban történő elkövetést. Az ítélet a másodrendű vádlottal szemben jogerőre emelkedett, az elsőrendű vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.