Tüntettek a magyar civilek a varsói liberális terror ellen

Donald Tusk hatalomra kerülésével bebizonyosodott, hogy mire képes a nemzetellenes, globalista, balliberális kabinet.

Forrás: MTI2024. 01. 10. 23:03
CSIZMADIA László; LOMNICI Zoltán; FRICZ  Tamás
A CÖF-CÖKA sajtótájékoztatója a budapesti Bem téren Fotó: Lakatos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donald Tusk lengyel miniszterelnök kormánya farkasétvággyal kezdett neki a demokrácia és a lengyel keresztény hagyományok felfalásának – jelentette ki Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum–Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF–CÖKA) kuratóriumának elnöke szerda este Budapesten, jelezve: lélekben jelen lesznek az ez ellen csütörtökre meghirdetett lengyelországi tüntetésen.
A kuratóriumi elnök a Bem-szobornál tartott tájékoztatón azt mondta:

a lengyelországi események rávilágítottak arra, mi történik akkor, ha az ultraliberális és internacionalista, marxista szemlélet újraéled.

– A lengyel közszolgálati televízió elleni puccsszerű támadás azt jelenti, hogy megkezdődött a jogállamiság és a demokrácia elleni hadjárat – hangoztatta.
Közölte, hogy a CÖF–CÖKA-t több mint tízéves stratégiai együttműködés fűzi a világ több országában működő Gazeta Polska civil klubjaihoz. – Ez az együttműködés bajtársi szolidaritásra kötelez bennünket – jelentette ki.

Fricz Tamás politológus, a CÖF–CÖKA kurátora azt mondta, a 2022-es budapesti gyors sajnos nem érkezett meg 2023-ban Varsóba. Értékelése szerint Lengyelországban olyanok kaparintották meg a hatalmat, akik a sarkából akarják kifordítani Lengyelországot a lehető legrosszabb irányba. Olyan liberális kormány került hatalomra, amelyik mindennel szakítani akar, ami szent és sérthetetlen volt eddig – tette hozzá.

 – Veletek vagyunk most, akik hisztek a nemzetben, a kereszténységben és a család szentségében, és ellenzékbe kerültetek – üzente a csütörtöki demonstráció kapcsán a kurátor, megjegyezve, hogy a tüntetés Lengyelország igazi arcának megmaradása érdekében szerveződik. Úgy fogalmazott:

Donald Tusk hatalomra kerülésével bebizonyosodott, hogy mire képes a nemzetellenes, globalista, balliberális kabinet.

– Az új kormány törvény- és alkotmányellenes módon felrúgott minden intézményt, a lengyel közszolgálati televízióban végrehajtott erőszakos személycserék sorozata, majd a volt belügyminiszter és helyettese letartóztatása megmutatta, hogy a balliberálisok számára sem jogi, sem erkölcsi korlátok nincsenek, ha megkaparintják a hatalmat – mondta. Hozzátette, hogy a nemzeti szuverenisták sohasem csináltak ilyen szőnyegbombázást.

Fricz Tamás szerint a Tusk-kormány jól látható módon a Soros Györgyhöz és fiához köthető hálózatok, a nem kormányzati szervezetek, NGO-k segítségével került hatalomra. Arról is beszélt: a lengyel események tanulsága, hogy a balliberális oldal nem kormányváltást hajt végre, hanem rendszerváltást, rendszerrombolást és értékrombolást. – Ha ők kerülnek hatalomra, a demokráciát sárba tiporva, jogellenesen, alkotmányellenesen egyfajta rendszerváltást hajtanak végre, keresztényellenes, szélsőségesen liberális világot akarnak teremteni – jelentette ki. Megjegyezte, erre készült a baloldal Magyarországon is Gyurcsány Ferenc vezetésével.

Ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a CÖF–CÖKA szóvivője úgy értékelte az eseményeket, hogy a lengyel kormány megbízottjai és végrehajtói jogszerűtlenül leuralták a lengyel közszolgálati televíziót és hírügynökséget. Most már ott tartanak, hogy korábban büntetőeljárás hatálya alól jogszerűen kivont embereket is bebörtönöznek, képviselőket megfélemlítenek, ártatlanokat vegzálnak – mondta. Kijelentette, hogy 

ez a terror egy formája, és Donald Tusk azon politikusbűnözők közé süllyedt, akik jogszerűnek álcázott lépéseiket Brüsszel közönye mellett tudják végrehajtani.

Az alkotmányjogász párhuzamot vont a lengyelországi események és a 2006-os magyarországi események között. Azt mondta, a lengyel közszolgálati televízió dolgozóinak megfenyegetése ugyanaz, mint amikor Gyurcsány Ferenc az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után karhatalmi erőkkel lépett fel, és rendőrterrort vetett be a magyar emberekkel szemben.

A Bem-szobornál a résztvevők magyar és lengyel zászlókkal, valamint fáklyák meggyújtásával is kifejezték szolidaritásukat a keresztény-nemzeti-konzervatív lengyel bajtársakkal.

Borítókép: Fricz Tamás, Csizmadia László és ifjabb Lomnici Zoltán a Bem téren (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.