Börtönben tartanák Portik Tamás fiát

Ifjabb Portik Tamás letartóztatásának meghosszabbítására tett indítványt a napokban az ügyészség – tudta meg a Magyar Nemzet. Portik Tamás fia azért került néhány héttel ezelőtt rács mögé, mert megtámadta a Fenyő-gyilkosság perének bíráját. A férfi a gyanú szerint el akarta érni, hogy Póta Pétert kizárják apja ügyéből.

2024. 02. 27. 16:51
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) kezdeményezte, hogy a bíróság további három hónappal hosszabbítsa meg Portik Tamás fiának letartóztatását – értesült a Magyar Nemzet.

Ifjabb Portik Tamás a Fenyő-gyilkosság egyik tárgyalásának megkezdése előtt a bíróságon támadt neki az apja ügyét tárgyaló bírónak, Póta Péternek, ezután hivatalos személy elleni erőszak gyanújával őrizetbe vették, majd harminc napra letartóztatták.  

Mint arról lapunk is beszámolt, néhány héttel ezelőtt először a biztonságiakat, majd a rendőrséget kellett értesíteni a Fenyő-ügyben másodrendű vádlott, Portik Tamás fia miatt. A tárgyalás kezdete előtt, amikor Póta Péter tanácselnök megérkezett a teremhez, az útját állta a fiatal férfi, aki már korábban próbált a bíróval személyes kapcsolatot keresni, azonban a bíróság ettől jogszerűen elzárkózott, és közölték vele, hogy nincs lehetőség a bíróval a tárgyaláson kívüli beszélgetésre. 

Az ügyészség közlése szerint Portik legidősebb fia ennek ellenére a tárgyalóterem előtt várt a bíróra, majd amikor meglátta, elé lépett és számonkérte. Az eljáró bíró nem kívánt vele beszélni, mivel azonban a férfi folytatta a szidalmazását, közölte vele, hogy ki fogja vezettetni a biztonsági őrökkel, majd kikerülve Portik fiát, megpróbált bemenni a tárgyalóterembe. Ekkor a férfi egy gyors mozdulattal a kezében lévő kávéspohár teljes tartalmát a bíró arcába öntötte. Az ügyben eljáró Központi Nyomozó Főügyészség szerint Portik fia szándékosan cselekedett, hogy Póta Pétert elfogultság miatt kizárják a perből.

Ez végül nem történt meg és a Fenyő-ügyben azóta első fokon ítéletet is hirdetett a Fővárosi Törvényszék. A magyar kriminalisztika legnagyobb port felvert bűnügyében Portik Tamás életfogytiglani, míg Gyárfás Tamás hét év fegyházat kapott. 

Borítókép: Portik Tamás egyik fia a bíróságon (Forrás: ügyészség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.