Exkluzív: megszólalt a tüntetésből kimenekített újságíró + videó

Rendőrök menekítették ki Varga Ádámot, a Pesti Srácok újságíróját a dühöngő tömegből a Lendvay utcánál a múlt heti influenszertüntetésről.

2024. 02. 21. 14:27
Forrás: Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hazai influenszerek szerveztek tüntetést a fővárosban múlt héten pénteken. A demonstrációt az erőszak elleni kiállásként hirdették meg, a tüntetők egy része azonban a hivatalos program után a Lendvay utcában lévő Fidesz-székház vonult, ahol dulakodni kezdtek a rendőrökkel és kormányellenes mondatokat skandáltak. A helyszínről tudósított a Pesti Srácok stábja is, azonban miután a tüntetők felismerték a riportert, körbe kerítették. Varga Ádámot és kollégáit végül a rendőrök menekítették ki a tüntetők közül. 

Az újságíró a Magyar Nemzetnek így emlékezett vissza az esetre: 

Minden nagyon gyorsan történt, az utolsó kép a fejemben, hogy szűkül körülöttem a kör és egy rendőr hozzám lép, hogy: »Most a maga érdekében kiviszem innen«.

Borítókép: Budapest, Hősök tere, tüntetés (Fotó: Kurucz Árpád)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.