Húsz év fegyházra ítélték a porcsalmai gyilkosokat

Jogerősen húsz-húsz év fegyházbüntetésre ítélték azt a két férfit, akik 2022 februárjában vízbe fojtottak egy idős embert a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Porcsalmán. A Debreceni Ítélőtábla ezzel helybenhagyta a Nyíregyházi Törvényszék elsőfokú ítéletét – tájékoztatta a táblabíróság az MTI-t.

Forrás: MTI2024. 02. 08. 17:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyereségvágyból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt ítélték el a két férfit, akik a tényállás szerint 2022. február 21-én megállapodtak, hogy altatót kevernek egy idős férfi borába, megitatják vele, majd ellopják a nyugdíját és a vagyontárgyait.

Aznap este a két férfi porrá zúzott altatóval elkábította az áldozatot a saját házában, ezután elkezdték átkutatni a lakást.

Az ittas és bódult sértett azonban nem sokkal később magához tért, és felelősségre vonta őket, ekkor a támadók a fürdőszobába vonszolták, és ott a vízzel teli fürdőkádba fojtották.

Miután az áldozat megfulladt, a vádlottak 290 ezer forint készpénzt és különböző élelmiszereket vettek magukhoz, majd távoztak a helyszínről.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.