Nagy razziát tartott a rendőrség Budán

Egy körözött személyt is sikerült elfogni.

2024. 02. 27. 8:04
Rendőrségi ellenőrzés
Fotó: Police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság budai rendőrkapitányságai közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak Budán pénteken este nyolc óra és szombat 12 óra között az összes budai oldalon található kerületben.

Az akció során a rendőrök

1377 autóst szondáztattak, ittas vezetés miatt 22 személlyel szemben intézkedtek:

tizenkét sofőrnél az ittas vezetés már bűncselekménynek minősült, ugyanis esetükben literenként 0,25 milligramm levegőalkohol-koncentrációnál nagyobb értéket mért az alkoholszonda.

A rekordot az a sofőr állította be, akinél 0,95 milligramm/liter értéket jelzett a műszer. Két sofőr eltiltás hatálya alatt vezetett, egy másik ellen bódult állapotban történő járművezetés miatt indult eljárás, továbbá egy körözött személyt is elfogtak.

közlekedésrendészeti ellenőrzés a Margit hídon
Fotó: Police.hu

Az egyenruhások tíz sofőrnek közigazgatási bírságot szabtak ki: öt esetben gyorshajtás miatt, két-két alkalommal biztonsági öv használatának elmulasztása és kötelező haladási irány megszegése miatt, egy esetben tilos jelzésen való áthaladásért.

Helyszíni bírságot harminc esetben alkalmaztak közlekedési szabálysértések miatt, nyolc alkalommal pedig szabálysértési feljelentést tettek. A közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében a Budapesti Rendőr-főkapitányság a jövőben is szervez a mostanihoz hasonló razziákat.

Borítókép: Rendőrségi ellenőrzés (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.