A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Tüntetni hívja szimpatizánsait Gyurcsány Ferenc

A Demokratikus Koalíció tüntetni hívja az embereket vasárnap estére, hogy a közvetlen államfőválasztást kiköveteljék a kormánytól. A Jobbik – Konzervatívok szerint azonban álszent Gyurcsány retorikája, mindössze a kegyelmi botrány miatt kialakult társadalmi elégedetlenségből akar magának olcsó politikai hasznot kovácsolni.

2024. 02. 20. 16:48
Gyurcsány Ferenc
Budapest, 2016. október 23. Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke a baloldali ellenzéki pártok kormányellenes tüntetésén a Blaha Lujza téren 2016. október 23-án, az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján. A Mossuk le a gyalázatot! Emlékezés 1956 hõseire és tüntetés az európai Magyarországért címû rendezvényt magánszemélyek jelentettek be, de azon ellenzéki politikai pártok vezetõi is felszólalnak. MTI Fotó: Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Tüntessünk együtt a többi ellenzéki párttal most vasárnap 15 órakor a Parlament előtt!” – írta közösségi oldalán Gyurcsány Ferenc. A bukott miniszterelnök célja, hogy közvetlenül választhassák meg az új államfőt.

A Facebookon létrehozott esemény leírásából kiderül, a DK akciójához csatlakozik a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd – Zöldek is. Elmondásuk szerint a tüntetés időpontja sem véletlen, mivel február 26-án kezdődik az Országgyűlés tavaszi ülésszaka, az ülésnapon Novák Katalin lemondásáról is szavazni fognak.

Ezért fontos, hogy minél többen legyünk és nyomást gyakoroljunk a hatalomra

– fogalmaztak a felhívásban. Mint írták, nem szabad hagyni, hogy Orbán Viktor döntsön és újra egy olyan köztársasági elnököt juttasson az államfői székbe, „aki pedofilsegítő bűnözőnek ad elnöki kegyelmet!”. Ezért a magyar embereknek kell dönteniük a következő államfő személyéről, méghozzá közvetlen elnökválasztás útján – írták a Gyurcsány-párti szervezők.

Értetlenül áll a Jobbik Gyurcsányék húzása előtt

„Noha kissé bizarrnak tartottuk, ugyanakkor üdvözöltük, hogy korábban kormányon lévő politikai pártok most ismerték fel magukban a kérlelhetetlen demokratát, és bár hatalmon elutasították, azonban most ellenzékben a közvetlen elnökválasztás mellett kardoskodnak” – írta lapunknak eljuttatott tegnapi közleményében a Jobbik – Konzervatívok. 

Emlékeztettek: a kegyelmi ügy hatására alaptörvény-módosítást és rendkívüli parlamenti ülést kezdeményeztek a témában, majd az összehívásához szükséges negyven képviselői aláíráshoz a parlamenti frakciók támogatását kérték. Minden ellenzéki párttól megkapták, egy kivételével: 

sajnos Gyurcsány Ferenc pártjától ugyanis – többszöri megkeresésünk és kérésünk ellenére – több mint egy hét alatt sem érkezett hozzánk érdemi reakció.

A Jobbik úgy véli, a közvetlen köztársaságielnök-választás kérdése pártpolitikán átívelő ügy, magyar nemzeti érdek, éppen ezért értetlenül állnak a Demokratikus Koalíció „húzása” előtt.

A DK valójában nem elkötelezett a köztársasági elnök közvetlen megválasztásának ügyében, csupán a kegyelmi botrány miatt kialakult társadalmi elégedetlenségből akar magának olcsó politikai hasznot kovácsolni.

– zárták közleményüket.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc (Fotó:MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.