Csaló vette rá a figyelmetlen férfit a pénzmosásra

Egy távoli hozzáférést engedélyező programmal lopott el több mint kétmillió forintot az idegen a férfi bankszámlájáról.

Forrás: Police.hu2024. 03. 14. 8:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénzmosás miatt hallgattak ki a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei rendőrök egy tarpai gyanúsítottat a Mátrix projekt részeként – olvasható a Police.hu-n . Mint írták, egy tiszaszentimrei sértett tett feljelentést még tavaly nyáron, aki elmondta, hogy 2023. június 29-én délben egy magát banki alkalmazottnak kiadó telefonáló kereste meg, és arról tájékoztatta, hogy Kecskemétről átutalást indítottak a sértett bankszámlájára, aminek 210 ezer forint a költsége. Ezt követően arról érdeklődött a telefonáló, hogy a számítógépén van-e tűzfal. Azt is közölte, amennyiben nem lesz közreműködő, úgy a banknak nem lesz semmilyen felelőssége a kétes számla költsége miatt.

A sértett a telefonáló útmutatása alapján letöltött egy távoli hozzáférést engedélyező programot a gépére, így a nyitva hagyott netbankfelületen a csalárd szándékú tettes könnyedén hozzáfért a feljelentő bankszámlájához, amiről több mint kétmillió forintot utalt el. 

A pénzt egy nyíregyházi áruház bankautomatájából vette fel a tettes 2023. június 30-án.

A rendőrség széles körű nyomozásba kezdett, és március 7-én gyanúsítottként hallgatott ki egy 43 éves tarpai lakost, aki a bankszámláját biztosította a csaló számára, és cselekményével pénzmosás bűntettét követte el. A férfi részletes beismerő vallomást tett. A nyomozati cselekmények itt nem érnek véget, hiszen mind a sértetti, mind az elkövetői kör bővülni fog – tájékoztatott a rendőrség.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.