Hatalmas dugó alakult ki az M3-ason

Hétfő reggeli forgalmi és közlekedési információk.

2024. 03. 25. 7:51
null
Fotó: Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több közlekedési baleset is történt a hétfő reggeli órákban, emiatt számos útszakaszon torlódásra kell számítani.

Az M3-as autópályán a Budapest felé vezető oldalon, a Bagi csomópont közelében egy korábbi baleset miatt torlódik a forgalom. Két személyautó és három kisteherautó szenvedett utoléréses balesetet a 38-as kilométerszelvénynél Budapest irányába – közölte a katasztrófavédelem.

Az Útinform tájékoztatása szerint a sávzárás megszűnt, de továbbra is jelentősebb menetidő-veszteséggel kell számolni.

A közel tíz kilométeres torlódás lassan oszlik.

Sokan kerülnek a 3-as főúton, így Hatvannál és Aszódnál is araszolnak a járművek.

A 4-es főúton, Fegyvernek és Kenderes között három személyautó ütközött össze. A 133-as kilométernél irányonként váltakozva halad a forgalom.

A 31-es főúton, Jászberény határában egy személyautó árokba hajtott. A 73-as kilométernél félpályás korlátozást rendeltek el.

Az 51-es főúton a Taksony–Dunavarsány körforgalom közelében, a 21-es kilométernél két kamion ütközött össze. Félpályás útzár mellett halad a forgalom.

Bács-Kiskun vármegyében, a Szolnok–Kiskunfélegyháza összekötő úton Tiszakécske határában egy kisteherautó fának hajtott. A 38-as kilométernél a helyszínelés alatt félpályán halad a forgalom.

Összeütközött két személyautó Gyöngyösön, a Vachott Sándor utcában. Műszaki mentés céljából helyi hivatásos tűzoltók vonultak ki a helyszínre, és áramtalanították a járműveket. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra figyelmeztettek.

A magyar–román határszakaszon, az M43-as autópályán, Csanádpalotánál a kilépésre várakozó kamionsor hossza meghaladta a három kilométert.

 

Munkavégzés az utakon

Balesetek mellett burkolatjavítások miatt is torlódásra lehet számítani több autópályán is. Így az M5-ös autópályán, a Röszke felé vezető oldalon,
Újhartyán és Örkény között, a 47-es és az 53-as kilométer között új, fix terelést építettek ki. A külső és a leállósávot lezárták, a forgalom a belső sávon, illetve az ellenkező, Budapest felé vezető oldal belső sávján halad. A munka miatt az 53-as kilométernél lévő Örkény/Albertirsa csomópont Röszke felé vezető oldalának kihajtó ágát is lezárták. Kerülni személygépkocsival a 44-es kilométernél lévő Dabas/Albertirsa csomóponton keresztül az 5-ös főút felé lehet, a tehergépjárműveknek viszont az autópályán tovább haladva, a 67-es kilométernél lévő Lajosmizse csomópontnál Budapest felé visszafordulva vezet a kerülőútjuk.

Burkolatfelújítás kezdődött az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán Balatonföldvár térségében. A 118-as és a 124-es kilométer között a forgalom a Budapest felé vezető oldalon, irányonként egy-egy sávon halad. A munkavégzés miatt Letenye felé a 121-es kilométernél lévő Balatonföldvár/Bálványos csomópontban nem lehet le-, illetve felhajtani. Kerülni a 7-es főút felé lehet.

Hasonló terelést építettek ki Balatonszemes, illetve Balatonlelle térségében. Ott a Budapest felé vezető oldalt zárták le. A 132-es és a 139-es kilométer között a járművek a Letenye felé vezető oldalon, irányonként egy sávon haladhatnak. Fontos, hogy Budapest felé a 135-ös kilométernél lévő Balatonlelle/Kaposvár csomópont zárva van. A terelőutat a 7-es főút felé jelölték ki.

Becsehely térségében is forgalomterelést építettek ki. Letenye felé a 220-as és a 230-as kilométer között az autópályát lezárták, a forgalom a Budapest felé vezető oldalon, irányonként egy sávon halad. A 224-es kilométernél, a Becsehely csomópont mindkét oldali csomóponti ágait lezárták, kerülni a 7-es főúton lehet.

Az M30-as autópályán, a 33-as kilométernél a Miskolc-észak csomópont és a 40-es kilométernél lévő Szikszó csomópont között garanciális javítási munkát végeznek. A két csomópont között mindkét oldalt lezárták, a forgalmat a 3-as főút felé terelik. A munkavégzés várhatóan több hónapig is eltarthat.

Este hét órakor Letenyéről két túlméretes járműszerelvény indul,

majd végighalad az M7-es autópálya–M0-s autóút–M1-es autópálya–M15-ös autópálya útvonalon. A járműóriásokat sárga villogóval felszerelt kocsikkal kísérik, de alkalmanként a forgalmat is leállítják.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Jászai Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.