Hiába jár pórul az autós a hatalmas kátyú miatt, a III. kerület nem vállalja a felelősséget + videó

Most egy szerencsétlenül járt nőt hagytak cserben, akinek az autója egy javítatlanul hagyott gigakátyú miatt sérült meg.

Forrás: METROPOL2024. 03. 11. 5:05
A gigakátyú (Fotó: Fügedi Richárd)
A gigakátyú Óbudán (Fotó: Fügedi Richárd)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korábban többször is beszámolt már róla a Metropol, hogy lesújtó állapotban vannak Óbuda útjai, de a balliberális Kiss Lászlóék nem foglalkoznak vele.

Tavaly december végén egy veszélyes kátyú alakult ki a III. kerület hegyvidéki részén, a Királylaki úton. Az út jelentős részen kezdett beszakadni.

A problémát már december 22-én jelezték az önkormányzatnak a helyi lakosok. Akkor még nem volt nagy a beszakadás, de az önkormányzat hanyag módon csak egy csupasz műanyag közlekedési oszlopot helyezett ki, ami alig volt látható.

A baj akkor következett be, amikor hajnalban munkába indult egy nő, aki újságkihordással foglalkozik. Az akkor még sötét utcában nem lehetett látni sem a kezdődő beszakadást, sem a magányos oszlopot.

 

Tönkrement az autó

A nő alacsony sebességgel közlekedett, de mivel nem számított kátyúra, hiszen nem volt kitáblázva az úthiba veszélyt jelző táblával, sem más módon, és a kátyú mögé kihelyezett vékony táblatartó oszlop is alig volt látható, belehajtott a kezdődő úthibába, ami

a kocsi súlyától teljesen beszakadt, és az aszfalt komolyan megütötte a kocsit.

A baleset következtében az autó kereke kiszakadt és oldalt fennakadt, de megrongálódott a lengőkar is. A nő kihívta a rendőröket, akik megállapították, hogy az úthiba nehezen volt észrevehető, ez okozta a balesetet.

A vizsgálatot végző rendőr megjegyezte:

A személlyel visszatértem az előzetes útszakaszra, amelyen a Királylaki lejtő kereszteződéstől néztem végig befelé, a Hedvig utca irányába, amely során semmilyen Úthiba vagy egyéb szóba jöhető, a veszélyre jelző figyelmeztető táblát nem tapasztaltam az 50 km/órás útszakaszon.

A baleset után egy vontatót kellett hívni, mert az autó tönkrement.

 

A balliberális vezetésű önkormányzat mossa kezeit

Az eset után a hölgy felkereste az önkormányzatot, kitöltötte a kárbejelentő lapot, majd beküldte. Szinte biztos volt benne, hogy megtérítik a kárát, hiszen önhibáján kívül ment bele az útbeszakadásba. De nem ez történt. Az önkormányzat azt mondta, észre kellett volna venni az úthibát, így elutasították a kárigényt.

Reménykedtem, hogy valamilyen szinten az emberek emberségesek. De úgy tűnik, még hiszek a mesében. A rendőrség is azt mondta, hogy jogos a kárigényem, mégis elutasítottak. Azon az úton egyébként ötvennel lehet menni. Ha olyan sebességgel megyek bele a kátyúba, a kocsi akár totálkáros is lehetett volna

– mondta a szerencsétlenül járt autós.

 

Borítókép: A gigakátyú a III. kerületben (Fotó: Fügedi Richárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.