Nyomozók lepték el a DK-s vezetésű óbudai önkormányzatot

Az ügy összefüggésben lehet Szabó Tímea párbeszédes politikus egy korábbi botrányával.

Forrás: Magyar Hírlap2024. 03. 06. 18:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerda délután nyolc civil ruhás nyomozó jelent meg a Kiss László DK-s polgármester által irányított III. kerületi önkormányzat polgármesteri hivatalánál – írta meg a Magyar Hírlap. A lap információi szerint a portás vonakodott beengedni a nyomozókat, végül értesítette a jegyzőt, aki a hatóság embereit felkísérte a jegyzői irodába.

A portál szerint az ügy összefüggésben állhat a 2022-es országgyűlési választás előtt kirobbant üggyel, amelyben többek közt

Szabó Tímea párbeszédes politikus és országgyűlési képviselő kampányáról is beszélnek a közvélemény által Anonymous-videóként megismert hanganyagokban,

amelyeket akkor részletesen ismertetett a média.

A rejtélyes álarcos alak videójában Óbuda vonatkozásában P. Gábor és F. László beszélgetései hallhatók visszaosztott és külföldről érkező pénzekről, amelyek a kampányt is érintették. P. Gábor 2020-ig a XIX. kerületi Vagyongazdálkodási és Városüzemeltetési Iroda vezetője, Gajda Péter kispesti szocialista polgármester jobbkeze, bizalmasa volt, egy ideig a polgármester kabinetfőnökeként dolgozott. P. Gábor Karácsony Gergely kampányában is közreműködött, Óbudán pedig az önkormányzati lap irányítását is rábízta Kiss László DK-s polgármester.

P. Gábort személyes szálak kötötték F. László ügyvédhez és D. Róberthez, akik RF Production Hungary Kft. névvel a 2019-es önkormányzati választások után alapítottak céget reklámügynöki tevékenységre, majd a társaság számos megrendelést kapott a Kiss László DK-s polgármester vezette III. kerületi önkormányzattól.

Az egyik Anonymus-hangfelvétel tanúsága szerint F. László Szabó Tímea kampánya kapcsán arról beszél, hogy Marbellára jönne be a pénz, és onnan kéne idehozni.

Nagyjából úgy van, hogy hát kanyaronként ilyen 300–400 millió, inkább négyszáz. Ezek valamit hoznak be a tengerentúlról, nem akarom részletezni. És annak az ellenértékét itt kapják meg

– hallható a felvételen.

Borítókép: Szabó Tímea, a Párbeszéd országgyűlési képviselője (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.