Így kapott sokmilliós jutalmat a jegyző, aki Lamperth Mónikával érkezett az I. kerületbe + videó

A balliberális V. Naszályi Márta budavári polgármester sokmilliós jutalmakkal ajándékozta meg a hozzá közel álló munkatársait.

Forrás: HÍRTV2024. 04. 12. 21:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jó ízlésnek is vannak határai – így reagált Böröcz László, a Fidesz I. kerületi polgármester-jelöltje a Hír TV Napi aktuális című műsorában arra, hogy kiderült a balliberális V. Naszályi Márta budavári polgármester sokmilliós jutalmakkal ajándékozta meg a hozzá közel álló munkatársait.

Böröcz László elmondta, 2022 őszétől kezdve, amióta a Fidesz többségben van a testületben, V. Naszályi Márta úgy próbálta meg blokkolni a testületet, hogy nem engedte tárgyalni a fideszes javaslatokat, ennek pedig az lett a vége, hogy az addigi jegyző nem volt partner a játékban, akivel a polgármester össze is veszett.

Ennek a következménye lett az, hogy a VIII. kerületből korábban elküldött jegyző, Czukkerné Pintér Erzsébet Lamperth Mónikával együtt április elsején érkezett meg a Budavári Önkormányzathoz. 

A Gyurcsány-kormány korábbi belügyminisztere jelenleg V. Naszályi Márta polgármester főtanácsadójaként funkcionál az I. kerületben évi 6 millió forintért.

Böröcz László hozzátette: Czukkerné Pintér Erzsébet jegyző úgy viselkedik, mint egy baloldali politikus, mint egy baloldali aktivista és a polgármester rajta keresztül gyakorlatilag blokkolja a testületi döntéseket.

Ilyet pedig még sehol nem lehetett látni, hogy valaki a próbaidő végén másfélmilliós jutalmat kap

– mutatott rá a politikus.

A jegyző tavaly áprilisban kezdett el dolgozni az I. kerületben, és már a próbaideje alatt egyhavi, a tavalyi év végén pedig további kéthavi bérének megfelelő jutalomban részesült, ami nyolc hónap alatt 5,1 millió forintot jelent.

Szintén V. Naszályi Mártához köthető az a másik jutalom, amelyet az ugyancsak tavaly az önkormányzathoz érkezett Kiss Imre kapott; a titkárságvezető 3,5 millió forintban részesült.

A teljes beszélgetés alább megtekinthető:

Borítókép forrása: Böröcz László (Forrás: HÍR TV)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.