Véget ért Magyar Péter baloldali tüntetése

A jogász arról beszélt, hogy ő csak szikra, de a tetteket nem tőle kell várni.

2024. 04. 06. 15:57
null
Fotó: Munkatársunktól
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A demonstráció az előre bejelentettek szerint a Deák Ferenc térről indult, ahol több ezren gyülekeztek. A Bajcsy-Zsilinszky út és az Alkotmány utca érintésével vonultak át a résztvevők a Kossuth térre Magyar Péter vezetésével.

A menetet zenés kocsi kísérte, és a ceremóniamester igyekezett fesztiválhangulatot teremteni, buzdítani a közönséget, amely kormányellenes rigmusokat skandálva haladt a Parlament felé. A zenei kínálatban felvonultak a baloldali tüntetések szokásos slágerei, mint a Nem tetszik a rendszer! és a Dés–Geszti szerzőpáros Mi vagyunk a grund című dala A Pál utcai fiúk musicalből.

Fotó: Munkatársunktól

A menet élén érkezett meg a Kossuth térre Magyar Péter barátnője és testőrei kíséretében, ahol zászlóval a kezében vonult körbe. A téren több ezren várták, helyszíni tudósítónk szerint körülbelül annyian vannak jelen, mint a jogász március 15-i rendezvényén.

Magyar Péter menet közben újságíróknak arról beszélt, hogy a mostani tüntetésen megmutatják, milyen sokan vannak, és az elit leváltásához az első lépést június 9-én teszik majd meg. Kiemelte, hogy külföldről is sokan érkeztek a mai megmozdulásra.

Fotó: Munkatársunktól

Helyszíni tudósítónk beszámolója szerint a Trianon-emlékműnél aláírásokat gyűjtöttek Juhász Péternek, aki az V. kerületben szeretne indulni a polgármesteri tisztségért. Az egyik ház falán pedig megjelent Márki-Zay Péter szervezete, a Mindenki Magyarországa Néppárt molinója.

Fotó: Munkatársunktól

Kivonult a balos szellemi holdudvar: Nagy Attila Tibor is megérkezett a tüntire – osztott meg egy fotót a Kossuth térről közösségi oldalán Deák Dániel.

A téren megjelenteket Péter Petra volt rádiós köszöntötte, aki március 15-én is felszólalt Magyar Péter tüntetésén. Bálint András színművész Radnóti Miklós Nem tudhatom című versét szavalta, majd Nagy Ervin olvasott fel külföldön élő magyarok leveleiből.

A rendezvény fő szónoka, Magyar Péter a svéd glam rock Europe együttes Final Countdown (Végső visszaszámlálás) című dalának motívumaira vonult fel a pódiumra. Köszöntötte a szerinte több százezres sokaságot a rendezvényen, amelyet az utóbbi évek legnagyobb politikai demonstrációjának nevezett.

Bejelentette, hogy átvették a Legyél a változás! Egyesületet, amely jogi keretet biztosít a működésükhöz, és ide érkezhetnek a nekik szánt támogatások is. Pártot is létrehoznak, amellyel indulni kívánnak a júniusi európai parlamenti választáson. A jelöltek azok lesznek majd, akikre a szimpatizánsaik javaslatot tesznek majd a honlapjukon.

Magyar Péter hosszasan felidézte azokat a vádjait, amelyeket ügyészségi meghallgatása alkalmával már megfogalmazott, és arról is beszélt, hogy lehet-e számítani tőle „atombombákra”. – Az atombomba mi vagyunk, a magyar nép – fogalmazott. Kijelentette, hogy

ne tőle várják a változást,

ő csak elindítani akar egy új korszakot, ő csak egy „szikra”, amely beindítja a motort. Támogatóit szólította fel, hogy tegyenek a változásért.

 

A dollárbaloldal új politikusa

– Magyar Péter baloldali politikus, a dollárbaloldal új politikusa – értékelte az ügyvéd politikai céljait Menczer Tamás, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója. Szerinte Magyar Péter olyan, mint Márki-Zay Péter, és pontosan ugyanazok támogatják, akik Márki-Zay Pétert is támogatták.

Soha ne felejtsük el, hogy a baloldal lerombolná Magyarország békéjét és biztonságát. Belevinnének minket a háborúba, beengednék a bevándorlókat, és ránk szabadítanák a genderpropagandát is

– mutatott rá Menczer Tamás. Hozzátette: a helyzet ma sokkal súlyosabb, mint korábban bármikor. A háborúpártiak már készülnek a háborúra, és ebből nagyon könnyen lehet világháború is.

 

Egyesület már van

Az elmúlt napokban kiderült, hogy Magyar Péter korábbi kijelentései ellenére számít a külföldi támogatókra. Nemrég ugyanis azt állította, azért választotta a szervezetének az egyesület formát, mert arra nem vonatkozik a szabály, hogy nem fogadhat el céges vagy külföldi támogatást.

– Nagyon sokan akarnak nekünk pénzadományt is juttatni, de egyelőre ilyet nem fogadtunk el, mert majd csak most, az egyesület létrejöttével nyílik meg ez előtt a jogi lehetőség – közölte Magyar Péter.

Varga Judit volt férje beszélt a jogszabályokról, és azt mondta: – Ezeket mi be fogjuk tartani, nem fogunk elfogadni külföldről, meg céges finanszírozásokat a pártnál, de az egyesületnél más szabályok vannak, oda várjuk majd a támogatást.

Arra a kérdésre, hogy a szombati tüntetést milyen forrásból fedezik, Magyar Péter azt a választ adta, hogy az eddigiekhez hasonlóan részben a saját pénzt, részben pedig tárgyi felajánlásokat és ingyenesen biztosított szolgáltatásokat használ fel.

Jelezte, hogy egy párt, egy egyesület és egy ernyőszervezet kombinációjával készül a júniusi EP- és önkormányzati választásokra és a 2026-os országgyűlési választásra. Az ernyőszervezet a Talpra Magyarok Közössége lesz, az egyesületet pedig most jegyezték be, de a nevét egyelőre nem árulta el Magyar, csak annyit mondott, hogy nem Talpra Magyarok lesz.

Szombaton a közösségi oldalán jelentette be, hogy szervezetének egyik alappillére a Legyél a változás! Egyesület. Ez egy korábban létrehozott szervezet, melyet az alapítók átadtak neki, és ki is léptek belőle.

 

Baloldali porondmester a háttérben

Magyar Péter nemrég a Spinoza Színházban Rangos Katalin vendége volt. A beszélgetés során elszólta magát, és leleplezte, hogy Hann Endre, a Medián nevű közvélemény-kutató cég vezetőjével tárgyal a háttérben:

Hann Endrével beszéltem, mérnek rengeteg mindent.

Varga Judit volt férje elmondta, hogy a közvélemény-kutató adatokat is megosztott vele. Hann Endre a baloldali kormányok ismert háttérembere volt: dolgozott Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon mellett is.

Ő volt az, aki 2018 előtt Juhász Péter előretolását javasolta, és az ő tanácsait alapul véve léptették vissza 2022-ben az esélytelenné vált Karácsony Gergelyt Márki-Zay Péter javára.

Hann Endre cégével több lejárató kampányt is végrehajtott jobboldali politikusok ellen. Többször is ő állt a háttérben, amikor a baloldal kétségbeesetten keresett potenciális miniszterelnök-jelölteket. Ő „találta ki” Bajnai Gordont is a 2014-es választás előtt.

Borítókép: Magyar Péter megérkezik a Kossuth térre (Fotó: Magyar Nemzet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.