Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

A XI. kerület baloldali vezetése nem tudott segíteni az áldozatokon, Király Nóra máris elkezdte a munkát

„Az újbudai közösséget baj esetén megilleti a támogatás.”

2024. 05. 28. 21:29
Székesfehérvár, 2024. április 11.
Király Nóra miniszteri megbízott (b) és Tuzson Bence igazságügyi miniszter leleplezi a székesfehérvári áldozatsegítõ központ tábláját 2024. április 11-én. A városban nyílt meg az ország tizenötödik áldozatsegítõ központja.
MTI/Mónus Márton
Fotó: MTI/Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az áldozatokat meg kell védeni, minden segítséget meg kell nekik adni az egész országban, köztük Újbudán is – jelentette ki Király Nóra, az Igazságügyi Minisztérium áldozatsegítő központokat segítő miniszteri megbízottja a közösségi oldalán.

Hatalmas szükség lenne Budapest legnagyobb kerületében áldozatsegítő központra. […] László Imre, a XI. kerület DK-s polgármestere nem tudott érdemi segítséget nyújtani a budai pedofilügyben érintett szülőnek, ami elfogadhatatlan

– jelezte a Fidesz–KDNP XI. kerületi polgármesterjelöltje.

„A közbiztonság egyre aggasztóbb jeleket mutat”, a térfigyelő kamerák jelentős része nem működik, a polgárőrséget „szétverték”, a közterületfelügyelet pedig csak bírságolással foglalkozik. Az újbudai közösséget baj esetén megilleti a támogatás, hogy 

legyen hová fordulni, ha már a DK-s és momentumos vezetéshez nem lehet

– mondta Király Nóra.

– Az áldozatsegítő központokat lakhelytől függetlenül bárki felkeresheti, így büszkeséggel töltene el, ha szeretett kerületünk adhatna otthont egy ilyen fontos intézménynek – mondta Király Nóra.

– Pár héttel ezelőtt ezért felkereste Tuzson Bence igazságügyi minisztert, hogy vizsgálja meg egy lehetséges újbudai Áldozatsegítő Központ létrehozását, hogy azok, akiknek a legnagyobb szüksége van rá, itt, a kerületünkben is tudjanak hova fordulni – közölte. – Az igazságügyi miniszter meghallgatta a kérést és talált is egy megfelelő helyszínt Kelenföldön, a Prielle Kornélia utcában, ahol kedden elkezdődtek a felújítási munkálatok. Az elkészült központban a tárca fogja majd biztosítani a szakmai hátteret is – tette hozzá.

Borítókép: Király Nóra és Tuzson Bence a székesfehérvári áldozatsegítő központ átadásán (Fotó: MTI/Mónus Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.