Nem szabadul a letartóztatásból a bőnyi iskolai késelés gyanúsítottja

A legsúlyosabb kényszerintézkedés mellett döntöttek.

2024. 05. 28. 12:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meghosszabbította a bíróság a bőnyi általános iskolában elkövetett késelés gyanúsítottjának letartóztatását, aki egy húsz centi hosszú pengéjű késsel szúrta meg a tanulótársát a kicsengetést követően még április végén. A 12 éves Mirella súlyos sérüléseket szerzett, a támadás hátulról érte, egyenesen a hátába, súlyos, életveszélyes sérülésekkel, mentőhelikopterrel szállították a győri kórházba. 

A rendőrség megtalálta a támadó halállistáját is, amelyre azokat írta fel, akikkel végezni akart az elszenvedett sérelmei miatt: a dokumentumon piros színnel voltak megjelölve, akiket még tervei szerint megölt volna.

A törvényszék közlése szerint a Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb további három hónapra meghosszabbította a bőnyi általános iskolában történt késelés gyanúsítottjának letartóztatását.

A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően indokoltnak látta a legsúlyosabb, személyi szabadság elvonásával járó bírói engedélyes kényszerintézkedés meghosszabbítását.  A bíróság a fogvatartást a gyanúsított életkorára figyelemmel továbbra is javítóintézetben rendelte végrehajtani. 

A bíróság határozatát egyrészt azzal indokolta, hogy az eljárás során még további nyomozati cselekmények elvégzése szükséges, így a gyanúsított részéről szabadlábon hagyása esetén felmerülhet a folyamatban lévő bizonyítási eljárás – tanúk esetleges befolyásolásával történő – megnehezítése. A gyanúsítottnál talált listára és a tervezésre figyelemmel továbbra is felhívta a figyelmet a bíróság a letartóztatás feltételei közül a bűnismétlés veszélyére.

Borítókép: Késelés Bőnyön a Szent István Király Általános Iskolában (Fotó: Ladóczki Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.