Így éltük túl a régmúlt kánikuláit

Az elviselhetetlen extrém hőség ellen már régóta igyekszünk különböző módon védekezni.

Forrás: METROPOL2024. 06. 18. 19:47
Forrás: FORTEPAN
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Június második felében tagadhatatlanul beköszönt a kánikula, hiszen a nappali hőmérséklet elérheti a 35 fokot, sőt bőven meg is haladhatja azt. Érdemes már most felkészülni a hőségre, ami ránk vár.

A strandokon található csapok mindig gyors segélyt jelentettek a kánikulában Fotó: Fortepan/Horváth Miklós

A régi időkben sem volt könnyű annak, aki nehezen viselte az extrém hőséget, még akkor sem, ha akkoriban nem volt annyira jellemző a 35-40 fok egy átlagos nyári napon. Talán ön is emlékszik még arra a hangulatra – vagy ha nem, akkor a szüleitől, nagyszüleitől biztos rengeteg történetet hallott arról –, amikor a meleg elől mindenki a strandokra menekült, és még ott is leginkább az árnyékba.

A kisgyermekeket ilyen rekkenő hőségben már valamivel 12 óra előtt bevitték a játszóterekről, nehogy napszúrást vagy hőgutát kapjanak, holott addig vígan szaladgáltak a csapok és kutak közelében.

A strandokra menekülők már a felkelő Nap első sugaraival egy időben igyekeztek leteríteni a pokrócot vagy a törülközőt, hogy minél árnyékosabb helyet találjanak maguknak, smelyet az árnyék mozgásával együtt költöztettek odébb egész nap.

A Metropol lapozható retró galériája ide kattintva érhető el.

Borítókép forrása: Fortepan/Metropol

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.