Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Így teljes a bukás: lemondott Donáth Anna

Az egykori pártelnök aggaszónak tartja, hogy Európában egyre csak terjed a szélsőjobboldal.

2024. 06. 10. 13:56
DONÁTH Anna
Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az Európai Parlamenti eredményünk kudarc” – írta a közösségi oldalán Donáth Anna. A baloldali politikus ecsetelte: pártjával a liberális politikában hisznek, aminek értékei mellett még inkább szükség van a kiállásra, mert világszerte terjed a szélsőjobboldal.

Csináld azt, amiben hiszel, úgy, ahogyan a legjobban tudod, és feküdj le minden este úgy, hogy tiszta a lelkiismereted – ez az én filozófiám. A jövőben is eszerint fogok politizálni. A lelkiismeretem pedig úgy marad tiszta, ha vállalom a felelősséget, és lemondok a pártelnöki pozícióról

– fogalmazott.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, a vasárnapi választások egyik legnagyobb vesztese a Momentum: nem jutott be a Fővárosi Közgyűlésbe, de még az EP-választáson sem sikerült mandátumot szereznie. 2019-ben a Momentum listájára 344 ezer ember szavazott, idén viszont csak 161 ezer. Ez egy mandátumra sem volt elég. 

Donáth Anna egyébként tegnap az eredmények ismertetése után még azt mondta, hogy nem mond le, azóta, úgy tűnik, változtatott az álláspontján, kérdés, hogy mi állhat a pálfordulás hátterében.

A választásokat értékelve, vasárnap Nagy Ervin lapunknak rámutatott: a legnagyobbat a Momentum bukta, amelynek a jövője szintén megkérdőjeleződött. 

Szerinte a kudarc mögött egyértelműen az áll, hogy a választópolgárok megbüntették őket az uniós munkájuk miatt.

– Még a saját szavazóiknak sem volt szimpatikus, hogy folyamatosan a hazájuk ellen áskálódtak, és büszkék voltak arra, hogy nekik köszönhetően sokáig nem jutottunk hozzá a nekünk járó uniós pénzekhez, illetve még mindig vannak befagyasztott források – magyarázta a politikai elemző.

Borítókép: Donáth Anna (Forrás: MTI/Vasvári Tamás)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.