Karácsony hiába próbált javítani Vitézy elleni kínos fiaskóján

Ismét összecsaptak a Partizánban a jelöltek.

2024. 06. 07. 18:09
Budapest, 2024. május 26.
Karácsony Gergely fõpolgármester, a Párbeszéd-Zöldek-DK-MSZP fõpolgármester-jelöltje sajtótájékoztatót tart a pesti alsó rakpart fejlesztésérõl a Jane Haining rakparton 2024. május 26-án.
MTI/Lakatos Péter
Fotó: MTI/Lakatos Péter
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két legesélyesebb főpolgármester-jelölt, Vitézy Dávid és Karácsony Gergely ismét a Partizán vendégei voltak. A főpolgármester aggódva hibáztatott ismét mindenkit maga körül – írja a Mandiner.

Péntek reggel visszalépett a főpolgármester-jelöltségtől Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP jelöltje. Döntését azzal indokolta, hogy úgy érzi, a fővárosiak többsége le akarja váltani a Budapestet kormányzó Gyurcsány–Karácsony-tandemet. Szentkirályi a támogatóitól azt kérte, hogy a főpolgármesteri szavazólapon jelöljék meg Vitézy Dávidot, a listás szavazólapon pedig továbbra is a Szentkirályi által vezetett Fidesz–KDNP listáját. Vitézy Dávid erre úgy reagált:

 Nem váltam fideszes főpolgármester-jelöltté, pont azért indultam el, hogy a kormányoldal és a DK politikai harcait meg lehessen haladni. A változást akarók tábora viszont eddig megosztott volt, így ő utat enged a változásnak, eláll a főpolgármester-jelöltségtől.

Vitézy Dávid leszögezte, a történtekről semmiféle egyeztetés nem folyt közte és kormány között.

 

Karácsony Gergely kínos vergődésbe kezdett

Vitézy után Karácsony Gergely jött, szerinte versenyben maradt kihívója Orbán Viktor jelöltje, és éppen most ég szénné a politikai becsülete.

Ez egy hatalmi és üzleti projekt – mondta Karácsony, aki szerint ha a fideszesek száz százaléka Vitézyre szavaz is, attól még ellenfele ennek a választásnak simán az erkölcsi és politikai vesztese is lehet. Karácsony magabiztosan kijelentette, hogy nem lesz főpolgármester Vitézy Dávid, ha pedig mégis megnyerné a választást, senkit nem fognak érdekelni az urbanisztikai céljai. A főpolgármester szerint nem befolyásolja az újraválasztási esélyeit Szentkirályi Alexandra visszalépése sem, sőt ezt egy hatalmas mozgósításnak tartja az ellenzéki szavazók számára.

 

Kínos bakiba futott bele Karácsony

Vitézy egy agresszív kismalac képét mutatta a legutóbbi Partizán vitán – mondta Karácsony, aki határozottan állította, hogy a kampány során csökkent ellenfele támogatottsága. Ugyanakkor azt is kiemelte, hogy a jelenlévő fiatalok is hangosak voltak. A műsorvezető szerint ez nem igaz, de Karácsony hajthatatlan volt.

A főpolgármester Ungár Pétert, az LMP társelnökét is a Fidesz emberének, sőt gerinctelennek nevezte, majd kitért arra is, hogy

ma reggel is beszélt az MSZP vezetőivel, hogy léptessék vissza a Pikó Andrással szemben állított önálló jelöltjüket Józsefvárosban, akinek ugyanakkor még a nevét sem tudta megmondani.

 

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.