Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Magyar Péter menekül a sajtó elől + videó

A baloldali politikust akkor kérdezte a Hír TV, amikor átvette európai parlamenti mandátumát.

Forrás: Hír TV2024. 06. 24. 21:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét elmenekült a sajtó kérdései elől Magyar Péter. A Tisza Párt új EP-képviselője átvette az európai parlamenti képviselői mandátumát, a riporterek kérdéseire azonban megint nem válaszolt. Magyar Péter szinte menekül a sajtó elől, főleg azóta, hogy sorra robbannak ki körülötte az újabb és újabb botrányok. Magyar Péter a Hír TV-t nem engedte kérdezni, mielőtt bement felvenni mandátumát, majd kifelé jövet nem tartotta érdemi kérdésnek, amikor a riporter szembesítette korábbi állításával, miszerint uniós parlamenti képviselőnek lenni egy havi húszezer eurós kamuállás.

Erdélyi Rezső Krisztián, a Nézőpont Intézet elemzője úgy vélekedett, hogy

a baloldali politikus a mandátummal járó mentelmi jog mögé bújik, hogy elkerülje botrányainak következményét.

– A mentelmi jogot nem arra találták ki, hogy apró-cseprő magánakciók és erőszakos kirohanások, illetve cselekedetek után mögé rejtőzzenek. A mentelmi jognak az a lényege, hogy az adott politikust a politikai elképzelései, az általa elmondott politikai gondolatok, illetve az ő parlamenti szavazásai okán ne lehessen felelősségre vonni – mutatott rá. Hozzátette, az európai vagy a nemzeti parlamentekben ülő képviselők mentelmi joga egyrészt azt szavatolja, hogy a politikus szabadon, integritását megőrizve dolgozhat, másrészt arra hivatott, hogy megőrizze az adott törvényhozó intézmény méltóságát.

Magyar Péter legutóbbi nagy visszhangot kapott botránya egy elitdiszkóban történő mulatozás volt, ahol egy vélhetően tizenéves lány lábai között kúszott át ittas állapotban, később dulakodásba keveredett. Ezután a szórakozóhely biztonsági őreinek kellett kivezetni Magyar Pétert, aki nem biztos, hogy megússza legújabb agresszív kirohanásait. A rendőrség garázdaság és rongálás gyanúja miatt nyomozást rendelt el az ügyben.

Borítókép: Magyar Péter a Tisza Párt eredményváróján (Fotó: Polyák Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.