Hiába fizetett volna tízmilliókat, börtönben marad Ilaria Salis bűntársa

Mégsem szabadulhat óvadék ellenében Ilaria Salis egyik bűntársa, akit nemrég adtak ki Magyarországnak a német hatóságok – tudta meg a Magyar Nemzet. A szélsőbaloldali embervadász így letartóztatásban marad.

2024. 07. 17. 13:39
Ilaria Salis olasz tanár és aktivista, akit állítólagos neonácik megtámadásával vádolnak Magyarországon, a budapesti bíróságon ül 2024. május 24-én. Fotó: KISBENEDEK Attila Forrás: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fővárosi Törvényszék megváltoztatta az elsőfokú bíróság döntését, és elutasította a gyanúsított védőjének óvadék megállapítására és bűnügyi felügyelet elrendelésére irányuló indítványát, egyúttal mellőzte az óvadék letétele esetére vonatkozó rendelkezéseket is – közölte megkeresésünkre a bíróság a budapesti antifasiszta támadássorozat legújabb gyanúsítottjával összefüggésben.

A Budai Központi Kerületi Bíróság ugyanis korábban azt a döntést hozta, hogy a szélsőbaloldali embervadász harmincmillió forint óvadék fejében bűnügyi felügyeletbe kerülhet. A törvényszék végzésével ugyanakkor eldőlt, hogy a gyanúsított letartóztatásban marad.

Azt a napokban írtuk meg, hogy kiadták a magyar hatóságoknak az egy évvel ezelőtti budapesti embervadászatban részt vevő egyik külföldi szélsőbaloldali támadót. A magyar hatóságoknak kiadott 23 éves német állampolgárt európai és nemzetközi elfogatóparancs alapján Berlinben fogták el tavaly decemberben, egy razzia során.

A bűnözőt a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztály nyomozói 2024. június 28-án az osztrák–magyar határon vették át, Budapestre vitték, ahol életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérlete és súlyos testi sértés bűntett kísérlete megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, ám ő megtagadta a vallomástételt. A gyanúsítottat őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását.

A tavalyi antifasiszta támadásokként elhíresült bűncselekmények kapcsán a budapesti rendőrök három embert azonnal elfogtak, további 14 elkövető ellen európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki, közülük eddig hármat fogtak el külföldön – egyikük kiadatása történt most meg.

 Az egész országot megrázó támadás részleteiről bővebben itt olvashatnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.